Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα» λέει κι άλλος μάρτυρας

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, θα είχε αποτραπεί το δυστύχημα» λέει κι άλλος μάρτυρας

Μετά τον Δημήτρη Ρέππα και ο Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ την περίοδο 2010 – 2016, υποστήριξε ενώπιον της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών πως η ύπαρξη συστήματος τηλεδιοίκησης θα μπορούσε να αποσοβήσει το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Η ένταση στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μεγαλώνει και η Νέα Αριστερά κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου Δημήτρη Μαρκόπουλου.

«Αν υπήρχε τηλεδιοικηση, που συναρτάται με σηματοδότηση, θα μπορούσε να έχει αποτραπεί το δυστύχημα» απάντησε ο μάρτυρας σε ερώτημα του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κόκκαλη, με την απάντηση του να ευθυγραμμίζεται με εκείνη που έδωσε την Τρίτη ο πρώην υπουργός Μεταφορών την περίοδο 2009 – 2011, Δημήτρης Ρέππας.

Διαβάστε σχετικά: Ρέππας στην εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: «Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα»

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων χαρακτηρίζοντας «γουρλίδικη» την Εξεταστική και αναγκάστηκε να ανασκευάσει δις, ζήτησε και τα ρέστα, λέγοντας πως υπάρχει μία «διαρκής επίθεση στο προεδρείο» όταν η εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς, Πέτη Πέρκα, ανακοίνωσε πως θα καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε, επίσης, πως όταν ο Νάσος Ηλιόπουλος είχε καταφερθεί εναντίον του και του είχε στείλει εξώδικο, δέχτηκε τη συγγνώμη του νυν βουλευτή της Νέας Αριστεράς, δείχνοντας «μεγάλη καρδιά».

Πρόταση μομφής

Η Νέα Αριστερά κατέθεσε τελικά πρότασης μομφής εναντίον του Δ. Μαρκόπουλου εξηγώντας ότι η «ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ εν γένει για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Η Εξεταστική με απόφαση της πλειοψηφίας ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα- με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις. Αντιθέτως απέκλεισε μάρτυρες- κλειδιά που η συμβολή τους θα φώτιζε πολλές πτυχές. Για παράδειγμα αποκλείστηκαν ανώτερα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τις οικογένειες, εκπρόσωποι εργαζομένων, σημαντικοί πραγματογνώμονες, κ.α.
Ως επιτομή αυτής της λειτουργίας έρχεται και η κυνική δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δημήτριου Μαρκόπουλου»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter