Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αυτοί είναι οι βουλευτές που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Τα πέντε μέλη που θα εκπροσωπήσουν την αξιωματική αντιπολίτευση στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών αποφάσισε το αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του documentonews.gr, εισηγητής θα δηλωθεί ο Βασίλης Κόκκαλης, κάτι που συνδέεται άμεσα με το γεγονός ότι ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ εκλέγεται στην περιφέρεια Θεσσαλίας και έχει ασχοληθεί επισταμένα με την ανάδειξη των ευθυνών που προκύπτουν από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Άλλωστε, με βάση την απάντηση που έδωσε ο τότε υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σε κοινοβουλευτική ερώτηση του κ. Κόκκαλη για τη σκανδαλώδη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εφέτη ανακριτή στην αρμόδια τριμελή επιτροπή αξιολόγησης.

Διαβάστε σχετικά: Έγκλημα των Τεμπών: O Κόκκαλης θύμισε στον Βορίδη πώς «κάρφωσε» τον Καραμανλή

Ως προς τα λοιπά μέλη της Επιτροπής που θα εκπροσωπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για τον Διονύση Καλαματιανό, τον Γιάννη Σαρακιώτη, τον Αλέξανδρο Αυλωνίτη και τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Και οι τέσσερις έχουν δικηγορική ιδιότητα, γεγονός που προφανώς και έπαιξε ρόλο για την επιλογή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική θα έχει διάρκεια ζωής ένα μήνα και θα αποτελείται από 31 μέλη. Τα 16 εξ αυτών θα προέρχονται από τη συμπολίτευση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δικαιούται πέντε, το ΠΑΣΟΚ τρία, το ΚΚΕ δύο και τα λοιπά κόμματα της μειοψηφίας από ένα. Επίσης, ένας ή μία θα εκπροσωπεί τους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter