Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Την εξαίρεση Κωνσταντοπούλου ζητά η ΝΔ – Η σκυτάλη στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Την εξαίρεση Κωνσταντοπούλου ζητά η ΝΔ – Η σκυτάλη στο Επιστημονικό Συμβούλιο

Με επιχείρημα ότι προκύπτει κώλυμα κατά της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας διότι είναι συνήγορος οικογενειών θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας, η πλειοψηφία αιτήθηκε την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου από την Εξεταστική για την τραγωδία των Τεμπών, προτείνοντας σχετική γνωμοδότηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. Το οξύμωρο είναι πως το αίτημα διατύπωσε ο Θάνος Πλεύρης, ο οποίος κατάφερε την εξαίρεση των ΤζανακόπουλουΠολάκη στην Προανακριτική κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για το σκάνδαλο Novartis, όντας προηγουμένως δικηγόρος του Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά της, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προσχεδιασμένο αίτημα από τη ΝΔ, επισημαίνοντας πως είναι αφιλοκερδώς συνήγορος τριών οικογενειών θυμάτων και κρίνοντας ότι η πλειοψηφία επιδιώκει την εξαίρεση της διότι δεσμεύτηκε στην Ολομέλεια πως δεν θα επιτρέψει τη συσκότιση της τραγωδίας.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας περιέγραψε το Επιστημονικό Συμβούλιο ως οιωνεί ελεγχόμενο από την εκάστοτε πλειοψηφία, τονίζοντας πως βγάζει αμφιλεγόμενες γνωμοδοτήσεις. Επιπλέον, αιτήθηκε σχετική γνωμοδότηση για σειρά «γαλάζιων» μελών -μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος, Δημήτρης Μαρκόπουλος- επειδή εξέφρασαν μεροληπτική κρίση στην Ολομέλεια, ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να εξαιρεθεί ο Θ. Πλεύρης γιατί πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας, αφού την επίμαχη περίοδο ήταν υπουργός Υγείας.

Κατά τη διάρκεια της τεταμένης συζήτησης για το θέμα που έθεσε η συμπολίτευση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν με τη διαβίβαση του αιτήματος στο Επιστημονικό Συμβούλιο, με τους εισηγητές ΚΚΕ, Ελληνικής Λύσης και Σπαρτιατών να τονίζουν πως όποια κι αν είναι γνωμοδότηση, δεν θα είναι δεσμευτική.

Παράλληλα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, ζήτησε στο αίτημα γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου για την κ. Κωνσταντοπούλου να περιληφθεί και η περίπτωση του Θ. Πλεύρη για να μη χαθεί περαιτέρω χρόνος. Εν τελεί, ο Δ. Μαρκόπουλος έθεσε σε ψηφοφορία μόνο το αίτημα της ΝΔ που αφορούσε τη Ζ. Κωνσταντοπούλου, με τη σκυτάλη να περνά πλέον στο Επιστημονικό Συμβούλιο.

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: Πυρά Φάμελλου κατά ΝΔ – Συγκαλύπτει τις ευθύνες Καραμανλή, προσβάλλει το δίκαιο και την αλήθεια

Αυγέρη για Τέμπη: Το «όχι» της ΝΔ στην προανακριτική αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση φοβάται την αλήθεια

Προκλητικός Καραμανλής για Τέμπη: «Δεν έχω ποινική ευθύνη – Η επανεκλογή μου ήταν ήττα της χυδαιότητας και της τοξικότητας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter