Εξεταστική: LIVE η νέα «μάχη» στη Βουλή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Εξεταστική: LIVE η νέα «μάχη» στη Βουλή για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη

Μια νέα «μάχη» για τις υποκλοπές δίνεται στη Βουλή καθώς η Ολομέλεια θα ψηφίσει επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής.

Παρακολουθήστε LIVE εικόνα από τη Βουλή:

Στα «σχοινιά» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αντιπολίτευση στη συζήτηση της Ολομέλειας την περασμένη Παρασκευή, το δεύτερο μέρος της πολιτικής «μάχης» στο κοινοβούλιο λαμβάνει χώρα με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των υποκλοπών, έπειτα από επίσημο αίτημα που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, ο αρχηγός του οποίου έχει πέσει θύμα πολύμηνης παρακολούθησης από την ΕΥΠ «για λόγους εθνικής ασφάλειας» σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προς το παρόν όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει καμία απάντηση στο τί ακριβώς συνιστά λόγο ασφαλείας προκειμένου να δικαιολογήσει την υποκλοπή των ιδιωτικών συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη.

Η Χαριλάου Τρικούπη έχει αφήσει πάντως ανοιχτό να ερευνηθούν και άλλες υποθέσεις μόνο εάν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Όπως για παράδειγμα οι “συνακροάσεις” στο τηλεφωνικό κέντρο των γραφείων του ΚΚΕ, που αφορούν όμως και την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ εξάλλου θέτει ως προϋπόθεση τη διερεύνηση και της δικής του υπόθεσης για να ψηφίσει την εξεταστική. Διαχωρίζει όμως τη θέση του από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία θέλει να διευρυνθεί γενικότερα ο χρόνος έρευνας της εξεταστικής μέχρι το 2012.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του διαμηνύει ότι εάν το κυβερνών κόμμα θέλει έρευνα μέχρι το 2012, θα πρέπει να συσταθεί και δεύτερη εξεταστική, κάτι όμως που το Μαξίμου έχει ήδη απορρίψει.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ για σύσταση επιτροπής αναμένεται να περάσει, αφού θα ψηφιστεί και από το ΣΥΡΙΖΑ και από το ΚΚΕ εφόσον αναφέρεται και στις συνακροάσεις στον Περισσό.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί με τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας προκειμένου να διαπιστωθεί πως η πρόταση έλαβε τουλάχιστον 120 θετικές ψήφους. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας θα ανακοινώσει τον αριθμό των μελών της Εξεταστικής, κατ’ αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων καθώς και την προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών με την υποβολή του πορίσματος στην Ολομέλεια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter