Εξεταστική: Οι «γαλάζιες» απειλές στον Ράμμο, η καταστροφή του μηχανήματος συνακροάσεων και η άρνηση των εγγράφων από τη ΝΔ

Εξεταστική: Οι «γαλάζιες» απειλές στον Ράμμο, η καταστροφή του μηχανήματος συνακροάσεων και η άρνηση των εγγράφων από τη ΝΔ

Τεταμένη ήταν η πρώτη κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ στην Εξεταστική, με «γαλάζιους» βουλευτές όχι μόνο να τον τραμπουκίζουν, αλλά να φτάνουν στο σημείο να εξαπολύουν απειλές περί επικείμενων ποινικών ευθυνών του. Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε στη ΝΔ ήταν το γεγονός ότι η πλειοψηφία κατέβαλλε προσπάθειες προκειμένου να μην γίνουν αποδεκτά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Χρήστος Ράμμος στην Επιτροπή. Παράλληλα, δηλωτικό των ευθυνών του Παναγιώτη Κοντολέοντα είναι πως -σύμφωνα με τον μάρτυρα- η προαναγγελθείσα από τις αρχές Μαΐου καταστροφή μηχανήματος συνακροάσεων της ΕΥΠ έγινε την ημέρα που ο τότε διοικητής της ΕΥΠ είχε κληθεί για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν έχει γίνει καμία παρακολούθηση πολιτικού προσώπου.

«Κάνει τη… δουλειά του ο κ. Ράμμος» είπε υπαινικτικά βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του μετά την επισήμανση του μάρτυρα πως θα δώσει συνέχεια στον έλεγχο της ΕΥΠ, αλλά και της αρμόδιας εισαγγελέα, Βασιλικής Βλάχου. Μάλιστα, ο ίδιος βουλευτής φέρεται να απείλησε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ πως θα τα… πούνε μετά, ενώ άλλο «γαλάζιο» μέλος της Επιτροπής απείλησε τον κ. Ράμμο πως θα αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τραμπουκισμός και οι απειλές προς τον πρόεδρο της ανεξάρτητης Αρχής οδήγησε τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, πρόεδρο της Εξεταστικής, να προειδοποιήσει πως θα λάβει μέτρα αν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά κατά του μάρτυρα.

Η διαβολική σύμπτωση

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Ράμμος έριξε «βόμβα» στην Επιτροπή όταν αναφέρθηκε στην καταστροφή του μηχανήματος συνακροάσεων. Ειδικότερα, σημείωσε ότι στις αρχές Μαΐου είχε ενημερωθεί η Αρχή για την πρόθεση της ΕΥΠ να καταστρέψει το συγκεκριμένο μηχάνημα. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε στη συνέχεια, η καταστροφή αυτή ξεκίνησε -ω του θαύματος- την ημέρα (29/7) που οι Γρ. Δημητριάδης και Π. Κοντολέων είχαν κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Επίσης, την ίδια μέρα, οι δικηγόροι του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ενεχείρισαν στην ΑΔΑΕ τη μηνυτήρια αναφορά, που είχε κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του από το Predator.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ράμμος υποστήριξε ότι η έναρξη της καταστροφής έγινε κατ΄ εντολήν του τότε διοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας διαβεβαίωσε ψευδώς τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας ότι δεν υπήρχε παρακολούθηση πολιτικού. Πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για… σατανική σύμπτωση, αφού όλως τυχαίως η έναρξη της καταστροφής συνέπεσε με την ακρόαση των πρωταγωνιστών του σκανδάλου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Αυτοί που θα ρίξουν «άπλετο φως», δεν ήθελαν ούτε τα έγγραφα

Στο τέλος της διαδικασίας επικράτησε νέος κύκλος έντασης, καθώς η συμπολίτευση προσπάθησε να απορρίψει τα πρακτικά που κατέθεσε ο Χρ. Ράμμος από τους έκτακτους ελέγχου της ΑΔΑΕ στην ΕΥΠ στις 6, 7 και 13 Σεπτεμβρίου. Κατά τις πληροφορίες, η πρόφαση αφορούσε το γεγονός ότι τα έγγραφα ήταν ανυπόγραφα, με την πίεση της αντιπολίτευσης να αποδίδει καρπούς και το προεδρείο της Επιτροπής να συναινεί στην πρωτοκόλληση των εγγράφων που προσκόμισε ο μάρτυρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter