Εξεταστική: Η ΝΔ δείχνει την Initiative για να καλύψει τον «εξαφανισμένο» Πέτσα μετά την αποκάλυψη του Documento

Εξεταστική: Η ΝΔ δείχνει την Initiative για να καλύψει τον «εξαφανισμένο» Πέτσα μετά την αποκάλυψη του Documento

Να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα προσπαθούν με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον «άφωνο» υπουργό που χάρισε το επίθετό του στις σκανδαλώδεις καμπάνιες.

Για «αποπροσανατολισμό με δήθεν αποκαλύψεις» κατηγορούν την Κουμουνδούρου οι βουλευτές της ΝΔ με φόντο την αποκάλυψη του documentonews.gr για την επιστολή του προέδρου της Intiative στην Προεδρία της Κυβέρνησης που αποδεικνύει ότι ο Στ. Πέτσας βρισκόταν πίσω από την επιλογή και τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από τις επικοινωνιακές εκστρατείες κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Ο Πέτσας επέλεξε τα ΜΜΕ που συμμετείχαν στην καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Εντύπωση προκαλεί ότι μέσω της ανακοίνωσης τα μέλη της πλειοψηφίας προσπαθούν να διαστρεβλώσουν όσα μπορεί να αντιληφθεί κάθε πολίτης με την ανάγνωση της επίμαχης επιστολής, δείχνοντας με το δάχτυλο την εταιρία – μεσάζοντα, Initiatice Media, προκειμένου να προστατέψουν τον τότε κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παραμένει βουβός μπροστά στις εξελίξεις.

Ειδικότεραστην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «άνθρακας ο θησαυρός», αφού «η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ¨ανακάλυψης¨ αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μπούμεραγκ γυρίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ η Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Όχι μόνο προκύπτουν στοιχεία που τινάζουν στον αέρα το αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η ανασκευαστική δήλωση του εκλογικού αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλου για την εταιρία Opinion Poll, αλλά επιπλέον, η εξέταση των μαρτύρων εξελίσσεται σε ντόμινο δυσάρεστων αποκαλύψεων για την Κουμουνδούρου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι βουλευτές της ΝΔ κατήγγειλαν τον ΣΥΡΙΖΑ για συγκάλυψη των εταιριών Vox Pop, Common View και Bridging Europe. Οι βουλευτές ΝΔ υπενθύμισαν πως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο ίδιος ο Προέδρος του ΕΣΡ είχε παρουσιάσει για το διάστημα 2015-2019 συντριπτικά στοιχεία υπέρ της προβολής της πρώην συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η αμηχανία για το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διάχυτη. Γι’ αυτό και καταφεύγει στην πάγια τακτική του αποπροσανατολισμού με δήθεν αποκαλύψεις όπως το έγγραφο που υποτίθεται ότι «ανακάλυψε» η εφημερίδα Documento. Άνθρακας ο θησαυρός κύριοι της Κουμουνδούρου.

Η συγκεκριμένη επιστολή δεν είναι προϊόν δημοσιογραφικής ανακάλυψης αλλά ένα από τα έγγραφα που διανεμήθηκαν στους βουλευτές και το οποίο ξεκάθαρα αναφέρει ότι η κατανομή της διαφήμισης ήταν έμπνευσης και υλοποιήθηκε από την ανάδοχο εταιρία».

«Μητσοτάκης – Πέτσας πίσω από την χειραγώγηση της κοινής γνώμης»

Στον αντίποδα, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή υποστηρίζουν πως «με αδιάψευστα τεκμήρια, αποδείχθηκε ότι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απευθείας από την Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή από τους κυρίους Μητσοτάκη – Πέτσα».

Η ανακοίνωση:

«Η αποκλειστική ευθύνη Μητσοτάκη- Πέτσα , αποκαλύφθηκε ανάγλυφα σήμερα στην Εξεταστική, παρά τις μεθοδεύσεις και τα διαδοχικά πραξικοπήματα της ΝΔ. Με αδιάψευστα τεκμήρια, αποδείχθηκε ότι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης με δημόσιο χρήμα, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε απευθείας από την Προεδρία της κυβέρνησης, δηλαδή από τους κυρίους Μητσοτάκη – Πέτσα.

Η επιστολή προς την Προεδρία της Κυβέρνησης από την εταιρία Initiative Media που ανέλαβε το ¨έργο¨ είναι σαφέστατη: ¨Έχουμε προβεί στη διαβίβαση όλων των εντολών προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπως ορίζονται στη Σύμβαση (εφεξής τα Μέσα), που μας γνωστοποιήσατε για εκτέλεση, υπό την ιδιότητά μας ως αναδόχου της σύμβασης¨.

Κατά μία σατανική σύμπτωση οι αποκαλύψεις γίνονταν την ώρα που ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς, ανακοίνωνε ότι αποχωρεί από την πολιτική εξαιτίας του σκανδάλου με την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Εδώ, όχι μόνο δεν έχουμε καμία αντίστοιχη πολιτική ευαισθησία, αλλά αντιθέτως παρεμποδίζονται με κάθε τρόπο οι εργασίες της Εξεταστικής. Μια εβδομάδα μετά, τα στοιχεία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. με την αλληλογραφία της εταιρίας και τα αποτελέσματα των ελέγχων, δεν έχουν δοθεί ακόμη.

Η καθεστωτική ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη δίνει μόνη της την απάντηση γιατί κρύβει τον Στ. Πέτσα από την επιτροπή και την αλήθεια από τον ελληνικό λαό».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter