Εξεταστική: «Ταμίες του Documento» αποκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο διπλοθεσίτης Τσαβδαρίδης

Εξεταστική: «Ταμίες του Documento» αποκάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο διπλοθεσίτης Τσαβδαρίδης

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ και παράλληλα νομικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας που κατέθετε κατά ριπάς αγωγές κατά του Δήμου διεκδικώντας επιπλέον χρήματα, αποκάλεσε τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Εξεταστική Επιτροπή «ταμίες ή λογιστές του Documento» επειδή ανέδειξαν τον αποκλεισμό της εφημερίδας από τις καμπάνιες κατά του κορονοϊού προκειμένου να αποδείξουν τόσο την αναντίρρητη απόπειρα λογοκρισίας όσο και τη σκιώδη διαχείριση του κρατικού χρήματος.

Διαβάστε σχετικά: Όταν ο μισθός βουλευτή δεν είναι… αρκετός

Ο διπλοθεσίτης βουλευτής που δεν άφηνε σεντ δημόσιου χρήματος να πέσει κάτω, υποβάλλοντας τρεις αγωγές κατά του Δήμου, χαρακτήρισε ταμίες και λογιστές του Documento τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς -όπως είπε- το μόνο που τους νοιάζει είναι αν πήρε λεφτά η εφημερίδα. Ισχυρίστηκε δε πως αν είχε πάρει λεφτά η εφημερίδα, δεν θα είχε κινήσει τις διαδικασίες η αξιωματική αντιπολίτευση για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: O Τσαβδαρίδης παραιτείται από το… ξεζούμισμα του Δήμου Βέροιας

Ο βουλευτής που παραιτήθηκε των αξιώσεών του μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Documento και τη σφοδρή κριτική του ΣΥΡΙΖΑ επί των ανήθικων πεπραγμένων του ρώτησε τον σημερινό μάρτυρα, Δημήτρη Πανταζή, ο οποίος ήταν μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του έργου για την καμπάνια του εμβολιασμού, αν η εφημερίδα έλαβε μέρος στην εν λόγω εκστρατεία. «Το Documento πήρε χρήματα;» ρώτησε, με τον μάρτυρα να απαντά: «Όλοι πήραν». Τότε, ο Λ. Τσαβδαρίδης σχολίασε χωρίς να σκέφτεται πριν μιλήσει: «Γι΄ αυτό δεν ρωτάνε (οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον μάρτυρα). Γιατί έγινε η δουλειά…».

Διαβάστε εδώ: ΣΥΡΙΖΑ για το πλιάτσικο Τσαβδαρίδη στο δημόσιο χρήμα που αποκάλυψε το Documento: «Θα τον διαγράψει ο Μητσοτάκης;»

Με το συγκεκριμένο σχόλιο ο επιστήθιος φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη που διεκδικούσε συνολικά 15.831,904 ευρώ (μεταξύ των λοιπών διεκδικήσεών του από τον δήμο Βέροιας ήταν και η επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ειδικής εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ από το 2018) και κατηγορήθηκε για ασυμβίβαστο μετά την εκλογή του λόγω της οργανικής θέσης που κατέχει στον Δήμο, αδυνατεί μάλλον να αντιληφθεί ότι η συμμετοχή της εφημερίδας στην καμπάνια για τον εμβολιασμό καταδεικνύει τα ρεβανσιστικά κίνητρα του αποκλεισμού του Documento από τις εκστρατείες «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε Ασφαλείς».

Αρνήθηκε να εξετάσει τον μάρτυρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική αρνήθηκαν να εξετάσουν τον Δ. Πανταζή ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αυταρχική πρακτική της πλειοψηφίας που είχε ως αποτέλεσμα την εξαίρεση των κυβερνητικών στελεχών από τον κατάλογο μαρτύρων της Επιτροπής. Ειδικότερα, ο Γ. Ραγκούσης μίλησε για βάναυση προσβολή και απαξίωση του Κοινοβουλίου και της Εξεταστικής από τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα απευθύνουν ερωτήσεις στον μάρτυρα για να μην νομιμοποιήσουν τη διαδικασία. Τόνισε, επίσης, ότι η συμπολίτευση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη λόγω της εξαίρεσης των πολιτικών προσώπων από τη διαδικασία εξέτασης, γεγονός που σύμφωνα με τα λεγόμενά του αποτελεί απόδειξη ενοχής. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της χθεσινής συνεδρίασης, μετά το πέρας της κατάθεσης του Μ. Γκάλγκου, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την κλήση του Στέλιου Πέτσα στην Εξεταστική, με τη ΝΔ να απορρίπτει το αίτημα.

Το ζήτημα ανέδειξε και η Νατάσα Γκαρά, ενώ ο Σωκράτης Φάμελλος που αναπλήρωσε συνάδελφό του και έλαβε μέρος στις σημερινές εργασίες της Επιτροπής σχολίασε ότι ο μάρτυρας διαβεβαίωσε ότι το Documento είχε χαρακτηριστικά για να συμμετάσχει στην καμπάνια για τον εμβολιασμόενώ το ίδιο δεδομένο δεν ίσχυσε για τις καμπάνιες κατά της πανδημίας. «Γιατί κρύβετε τον Πέτσα; Γιατί κρύβετε τα κυβερνητικά στελέχη;», ήταν τα ερωτήματα προς τους βουλευτές της ΝΔ, συμπληρώνοντας και εκείνος με τη σειρά του ότι με τη «φυγάδευση» των πολιτικών προσώπων η πλειοψηφία απέδειξε «είναι ένοχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Ραγκούσης ανέδειξε ότι ο μάρτυρας δεν πληρούσε τις προδιαγραφές που είχαν οριστεί κατά τη διαδικασία διάρθρωσης του καταλόγου μαρτύρων. Παρά τη ρητή διατύπωση στον κατάλογο περί κλήσης του προέδρου της επιτροπής παραλαβής του υπουργείου Υγηείας για την καμπάνια του εμβολιασμού, ο σημερινός μάρτυρας ήταν μέλος της επιτροπής για τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση του έργου. 

«Συνεχίζονται οι θεσμικές παρεκτροπές»

Για «μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση» μιλούν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική με αφορμή την κλήση μάρτυρα με διαφορετική ιδιότητα από αυτήν που προβλεπόταν στον κατάλογο μαρτύρων. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρόκειται για παραβίαση απόφασης της Επιτροπής που λήφθηκε με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι θεσμικές παρεκτροπές της κυβέρνησης στην εξεταστική επιτροπή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Σήμερα η Ν.Δ. έφτασε στο ακραίο σημείο να παραβιάσει ακόμη και δική της απόφαση που προέβλεπε να καλέσουν για μάρτυρα τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, υπέυθυνο για την παραλαβή του έργου. Αντ΄ αυτού έστειλαν ένα μέλος αντί για τον Πρόεδρο, και μάλιστα άλλης επιτροπής με διαφορετικό αντικείμενο. Ως εκ τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αρνήθηκε να νομιμοποιήσει μια ακόμη κυβερνητική μεθόδευση απέχοντας από την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα».

«Αφωνία από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην εξετάσει τον σημερινό μάρτυρα στηλιτεύουν τα μέλη της ΝΔ στην Επιτροπή, κάνοντας λόγο για «αφωνία» επειδή ο Δ. Πανταζής επιβεβαίωσε πως «έγιναν όλα με νόμιμο τρόπο» στην καμπάνια για τον εμβολιασμό, γεγονός που «χάλασε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σε αδιέξοδο τους βουλευτές του».

Βέβαια, οι βουλευτές της ΝΔ μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται την αντίφαση. Με τη διαπίστωση ότι όλα έγιναν νόμιμα με την καμπάνια για τον εμβολιασμό στην οποία συμμετείχε το Documento, παραδέχονται εμμέσως πλην σαφώς ότι συντελέστηκαν παρανομίες στις προηγούμενες εκστρατείες κατά του κορονοϊού που αποκλείστηκε η εφημερίδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η επιβεβαίωση του Προέδρου του ΙΦΕΤ, Δημήτρη Πανταζή, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι όλα έγιναν με νόμιμο τρόπο, χάλασε το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και έφερε σε αδιέξοδο τους βουλευτές του.

Οι απαντήσεις του μάρτυρα, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας τον Αύγουστο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αμηχανία και οδήγησε σε «αφωνία» τα μέλη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επέλεξαν να μην θέσουν ερωτήσεις χρησιμοποιώντας επικοινωνιακά προσχήματα.

Η στάση τους αυτή απέδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η μοναδική αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημιουργία εντυπώσεων και όχι η αναζήτηση της αλήθειας. Μπροστά στην κατάρρευση του οικοδομήματος που έστησαν πάνω σε fake news, δε διστάζουν να προκαλέσουν τεχνητή ένταση για να ξεφύγουν από τη δύσκολη θέση να έρχονται αντιμέτωποι με το ηχηρό «άδειασμα» από στέλεχος δική τους επιλογής σε θέση ευθύνης. Στα πυροτεχνήματα και κακοστημένα σώου, η απάντηση της ΝΔ είναι σταθερή: Όλα στο φως».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter