Εξηγήσεις δίνει η κυβέρνηση για το 112: «Χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και το κράτος τα sms»

Εξηγήσεις δίνει η κυβέρνηση για το 112: «Χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και το κράτος τα sms»

Για «κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας», έκαναν λόγο «κυβερνητικές πηγές», σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν τι καθεστώς διέπει το μηχανισμό αποστολής των γραπτών μηνυμάτων του 112. 

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, «η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (ενδιάμεση λύση έως 31/12) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το Κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας».

Προσθέτουν δε πως «δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται. Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρέξει από την 1η Ιανουαρίου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται».

Διαβάστε σχετικά: Αντώναρος: «Ηλίθιο» το μήνυμα του 112 – «Ο πάροχος κάνει μεγάλο ταμείο με τις πολλαπλές ειδοποιήσεις»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter