Εξηγήσεις Πέτσα στη Βουλή για το σκανδαλώδες μοίρασμα εκατομμυρίων στα μίντια

Εξηγήσεις Πέτσα στη Βουλή για το σκανδαλώδες μοίρασμα εκατομμυρίων στα μίντια

Στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας θα παρευρεθεί την Παρασκευή ο Στέλιος Πέτσας προκειμένου να δώσει απαντήσεις μετά το σάλο που έχει προκληθεί από την αδιαφανή και μεροληπτική διάθεση εκατ. ευρώ κρατικών κονδυλίων σε ΜΜΕ εν μέσω πανδημίας.

Το απόγευμα της Τρίτης τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας απέστειλαν επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, ζητώντας την ακρόαση του κυβερνητικού εκπροσώπου «για τα για σοβαρά ζητήματα που αφορούν στη διάθεση, διαχείριση και διαφάνεια κονδυλίων για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού δια όλων των Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνίας». Κατά τις πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Τασούλας έκανε δεκτό το αίτημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ακρόαση να προγραμματίζεται για την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο κ. Πέτσας, λοιπόν, θα δώσει επιτέλους σαφείς απαντήσεις για τα 11 εκατ. ευρώ της β’ φάσης της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», τους λόγους που παρακάμφθηκε το νομικό πλαίσιο για τη δωρεάν προβολή κοινωνικών μηνυμάτων αλλά και τις αιτίες που οδήγησαν το Μέγαρο Μαξίμου να αναθέσει το ρόλο του μεσάζοντα στην εταιρία επικοινωνίας Initiative Media, της οποία το όνομα έχει συμπεριληφθεί σε ρεπορτάζ (όχι του Documento) για εταιρικά «κανόνια» και τριγωνικές συναλλαγές. Θα απαντήσει, επίσης, για τη διαφweήμιση που καταλήγει σε αμφιβόλου αναγνωσιμότητας sites αλλά και για τους λόγους που η κυβέρνηση απάλλαξε τους καναλάρχες από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που αφαίρεσε από τα δημόσια ταμεία έσοδα συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ. Θα απαντήσει δε για την έγκριση των Προγραμμάτων Επικοινωνιακής Προβολής 7 Περιφερειών της χώρας συνολικού ύψους 13,5 εκ ευρώ.

Αναλυτικά η επιστολή:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/04/07/5e8cb3cd825e630e17702442.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter