Τσίπρας: Σύντομα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές (Video)

Τσίπρας: Σύντομα ο λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές (Video)

Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε στις 2 το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός, λίγες ώρες μετά τη συμφωνία στο Eurogroup. Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, ενώ αναγνώρισε τον ιδιαίτερο θεσμικό και προσωπικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156546637488054/

Για μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις αποφάσεις του ιστορικού eurogroup. 

«Η 21η Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα. Είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, σημαίνει, όμως, ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τον ιδιαίτερο θεσμικό και προσωπικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Ήσασταν αταλάντευτα προσανατολισμένος στην άποψη να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και κάποτε θα έρθει η ανταμοιβή. Ομολογώ ότι είχατε δίκιο» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά σημείωσε ότι είναι πια στη διακριτική ευχέρεια τής κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα.

Η Απάντηση Παυλόπουλου

«Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε και η συγκυρία αλλά και η ιστορία και η προοπτική της χώρας» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να πω με την ευκαιρία προς όλους εκείνους που έχουν την αμφιβολία, ότι ο ρυθμιστικός λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται κατά ανάγκη η συγκυρία, είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:

«Ζήσαμε κρίσιμες συγκυρίες για την παραμονή μας στην Ευρωπαϊκή μας πορεία, ήταν απόφαση -το πιστεύω αυτό- της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κανένας δεν μπορεί να πει ότι στο δημοψήφισμα που έγινε τότε ο ελληνικός λαός, που είπε “ΟΧΙ”, αυτός ο λαός ήθελε την έξοδο από την Ευρωζώνη».

Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Χαίρομαι που μια δήλωση εξαιρετικά υπεύθυνη και συγκινησιακά φορτισμένη προέρχεται από έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, τον Γιούνκερ, ο οποίος είπε “Αποτίω φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για τις αντοχές του και την προσήλωσή του στην Ευρώπη”. Θέλω να επισημάνω αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας, αλλά και σε λάθη των προγραμμάτων. Και αυτά δεν τα διαμορφώσαμε εμείς. Αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από την ηγεσία της ΕΕ».

Ομιλία στο Ζάππειο

Στις 19:30, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στις Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, στο Ζάππειο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter