Έξι μήνες φυλάκιση στον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη

Έξι μήνες φυλάκιση στον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ, Κώστα Αγγελάκη

Σε έξι μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ, Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργός του, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος για κατοχή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να συκοφαντήσουν πρώην διευθύντριά υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. 

Η δίωξη κατά των δυο ασκήθηκε έπειτα από αναφορά του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος εργαζόταν για τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ (και κάποια στιγμή κατά τα κοινώς λεγόμενα τον πούλησε αποκαλύπτοντας δημόσια όσα έγιναν), ο Κωστ. Αγγελάκης και ο Σοφ. Κουκουλίτσιος παρακολουθούσαν την Αγγελική Αγούλου, πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο. Κατείχαν φωτογραφίες της και άλλα προσωπικά της δεδομένα (τηλέφωνα που καλούσε, επικοινωνίες και συναντήσεις που είχε, περιουσιακά της στοιχεία κ.α) τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αργότερα σε επιχείρηση συκοφάντησης εναντίον της.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετούσαν ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου με στόχο να απαξιωθεί η τελευταία ως βασικός μάρτυρας σε άλλη μεγάλη υπόθεση που σχετιζόταν με την Τράπεζα Πειραιώς και τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα. Η Αγγ. Αγούλου είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη στοιχεία για την τράπεζα καταγγέλλοντας και τον Σάλλα.

Η επιχείρηση παρακολούθησης ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και κατόπιν εντολής του Αγγελάκη στον πλέον προστατευόμενο μάρτυρα, αυτός επρόκειτο να συνεχίσει την παρακολούθηση και να τοποθετήσει τελικώς τα ναρκωτικά στο κατάστημα συμφερόντων της οικογένειας Αγούλου. Η δεύτερη παρακολούθηση έγινε τον Αύγουστου του 2012.

Στο δικαστήριο σήμερα ήταν παρόντες και κατέθεσαν ο Κώστας Βαξεβάνης, η Βιβή Μπλούτσου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Hot Doc και η Αγγελική Αγούλου. Στο δικαστήριο κατατέθηκαν στοιχεία με βάση τα οποία απέδειξαν ότι ο Κώστας Αγγελάκης μετέβη στη Ζάκυνθο και έδειξαν τις κινήσεις του εκεί. Τα όσα περιέγραφε ο προστατευόμενος μάρτυρας στην καταγγελία του εναντίον του Κώστα Αγγελάκη επιβεβαιώθηκαν και από το σήμα της κινητής τηλεφωνίας.

Ο εισαγγελέας της Έδρας, κος Παπαϊωάννου πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων όσον αφορά το αδίκημα της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.

Η πρόεδρος της έδρας, Νίκη Ζυγογιάννη αποδέχτηκε την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα και επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή και πρόστιμο 500 ευρώ στον Κώστα Αγγελάκη και τον Σοφοκλή Κουκουλίτσιο.

Οι κατηγορούμενοι διώκονταν και για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (πράξη τοποθέτησης ναρκωτικών).

Σημειώνεται πως ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ διώκεται και για την πολύκροτη υπόθεση των πλατών αποδείξεων της ΕΥΠ. Οι πλαστές αποδείξεις εμφάνιζαν δήθεν ως έμμισθους της υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, γνωστούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων τους Κώστα Βαξεβάνη, Βασίλη Χήτο, Ιωάννα Μάνδρου, Τάσο Τέλλογλου κ.α. Οι πλαστές αποδείξεις δημοσιεύτηκαν σε διάφορες εφημερίδες και blogs όπως το περιβόητο fimotro του Γιάννη Παπαγιάννη. Για την ανάρτηση αυτή, ο Γιάννης Παπαγιάννης έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Η διαδικασία της έρευνας για τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη στην εισαγγελία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter