Έξι μήνες με αναστολή στα μέλη του Ρουβίκωνα για την διαμαρτυρία στην ισπανική πρεσβεία

Έξι μήνες με αναστολή στα μέλη του Ρουβίκωνα για την διαμαρτυρία στην ισπανική πρεσβεία

Ποινή φυλάκισης έξι μηνών σε 18 μέλη του Ρουβίκωνα, μετά τη διαμαρτυρία τους στην ισπανική πρεσβεία, το πρωί της Τετάρτης.

Ανάρτησαν πανό που έγραφε, στα ισπανικά, συνθήματα κατά της βίας στην Καταλονία. Παράλληλα, πέταξαν και φέιγ βολάν με ανάλογο περιεχόμενο.

Πάντως η “πληττόμενη” πρεσβεία της Ισπανίας δεν υπέβαλλε μήνυση σε βάρος τους.

Την Πέμπτη, το Αυτόφωρο στο οποίο οδηγήθηκαν, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας, καταδίκασε τους 18 κατηγορούμενους στις παραπάνω ποινές, αφού πρώτα τους έκρινε ενόχους κατά περίσταση για το αδίκημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.

Αντίθετα, το δικαστήριο απάλλαξε τους κατηγορουμένους από την κατηγορία της παράνομης βίας.

Στις απολογίες τους, οι 18 κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν ότι δεν διέπραξαν αξιόποινη πράξη και τόνισαν το γεγονός ότι η πρεσβεία της Ισπανίας δεν κατέθεσε μήνυση σε βάρος τους. Παράλληλα, χαρακτήρισαν τις ενέργειές τους μία πολιτική κίνηση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστολή για το δημοψήφισμα στην Καταλονία. Να σημειωθεί ότι, όσοι αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα μετά την προσαγωγή τους, καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή, ύψους 400 ευρώ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter