Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Κανένας νέος θάνατος

Έξι νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα – Κανένας νέος θάνατος

Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας

Στους 2.716 έχει ανέλθει ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα καθώς το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύθηκαν έξι νέα κρούσματα. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι τις τελευταίες ώρες δεν υπήρξε κανένας θάνατος στη χώρα μας από τον κορονοϊό. Συνεπώς ο αριθμός των θανάτων παραμένει στους 151.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 30 άτομα, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 67 έτη.

Το 96,4% έχει υποκείμενο νόσημα. 

Συνολικά τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο έχουν ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια.

Τις σημερινές ανακοινώσεις έκανε ο λοιμωξιολόγος Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

Χαρδαλιάς: Τα στοιχεία αφορούν προηγούμενες ημέρες

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι τα σημερινά στοιχεία αντικατοπτρίζουν την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα πριν τη χαλάρωση των μέτρων.

Τόνισε μάλιστα ότι κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πώς θα είναι τα πράγματα σε 10 -15 μέρες από τώρα.

Σε ερώτημα δημοσιογράφου αν θα γίνει μαζικός εργαστηριακός ελέγχος, ο κ. Κοντοζαμάνης απάντησε ότι «όπου χρειαστεί θα γινεται τεστ».

Σε σχέση με τη χρήση κλιματιστικών τονίστηκε ότι τα οικιακά κλιματιστικά, σε σπίτια όπου δεν υπήρξε κρούσμα κορονοϊού είναι ασφαλή, ωστόσο η χρήση κλιματιστικών σε δημόσιους χώρους θα πρέπει να γίνεται μόνο εφόσον είναι μεγάλη ανάγκη και οπωσδήποτε με τη χρήση μεγάλου ποσοστού εξωτερικού και όχι ανακυκλωμένου αέρα.

Σχετικά με τα τέστ απο τις κινητές μονάδες την εβδομάδα που μας πέρασε έγιναν 2903 τεστ εκ των οποίων τα δυο ήταν θετικά. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter