Έξι στους δέκα Έλληνες ενημερώνονται μέσω facebook και όχι από ΜΜΕ

Έξι στους δέκα Έλληνες ενημερώνονται μέσω facebook και όχι από ΜΜΕ

Σήμα κινδύνου για το μέλλον των εγχώριων ΜΜΕ εκπέμπει μία ακόμη έρευνα για τα Μέσα που ήρθε στη δημοσιότητα και που δείχνει ποιους προτιμούν οι πολίτες για την ενημέρωσή τους.

Η Ελλάδα είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο όπου οι πολίτες δηλώνουν ότι προτιμούν να ενημερώνονται για τις ειδήσεις από τα social media (71%) και κυρίως από το facebook (60%). Η έρευνα «Έκθεση Ψηφιακών Ειδήσεων» (Digital News Report) κατέγραψε ότι οι Έλληνες προτιμούν ως πηγή ειδήσεων το διαδίκτυο σε ποσοστό 94%, την τηλεόραση κατά 67% και τις εφημερίδες μόλις κατά 26%! Από τους διαδικτυακούς αναγνώστες, μόλις το 6%, είναι πρόθυμο να πληρώσει για την online ενημέρωσή του, ενώ η Ελλάδα είναι πρώτη σε όλο τον κόσμο σε ποσοστό χρηστών που μπλοκάρουν τις διαφημίσεις.

Παρά την παρακολούθηση της ειδησεογραφίας από τηλεόραση και ραδιόφωνο, οι πολίτες έχουν πολύ χαμηλή εμπιστοσύνη, μόλις 26%, σε όσα ακούν και μαθαίνουν από τα παραδοσιακά ΜΜΕ. 

Στην τηλεόραση, πιο συχνά παρακολουθούν για την ενημέρωσή τους τον ΣΚΑΪ (57%), τον ΑΝΤ1 (45%), τον Alpha (44%), το Star (31%) και την ΕΡΤ (31%). Ακόμη, ένας στους δέκα ερωτώμενους απάντησε ότι ενημερώνεται για τις ειδήσεις από τα ξένα δίκτυα (BBC, CNN κ.λπ.).

Πηγή: mediagr.org

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter