Έξι στους δέκα Γάλλους συνεχίζουν να στηρίζουν τις απεργίες για το συνταξιοδοτικό

Έξι στους δέκα Γάλλους συνεχίζουν να στηρίζουν τις απεργίες για το συνταξιοδοτικό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, πεντέμισι εβδομάδες μετά την έναρξη των κινητοποιήσεων και των απεργιών εξαιτίας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό, η πλειονότητα της γαλλικής κοινωνίας συνεχίζει να τάσσεται υπέρ τους.

Σε δημοσκόπηση την οποία πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, η εταιρεία Harris interactive και επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, το 60% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι συνεχίζει να στηρίζει το μαζικό κίνημα κινητοποιήσεων, αλλά και απεργιών για το συνταξιοδοτικό.

Αυτό εν ολίγοις σημαίνει ότι παρά το τυράκι που έδωσε η κυβέρνηση του Εντουάρ Φιλίπ κατ’εντολήν του Γάλλου προέδρου Μακρόν, την –προσωρινή – απόσυρση του ηλιακού ορίου των 64 ετών, οι Γάλλοι δεν κάνουν πίσω.

Εξαρχής ήταν γνωστό ότι οι Γάλλοι ήταν υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, χωρίς όμως να εμπιστεύονται τον Εμανουέλ Μακρόν για την πραγματοποίησή της.

Η δημοσκόπηση της Harris interactive αποκαλύπτει τώρα ότι το 44% θεωρούν «θετική» την καθιέρωση ενός ενιαίου συστήματος το οποίο θα βάλει τέλος στα ειδικά καθεστώτα συνταξιοδότησης, 32% την κρίνουν «κακή», ενώ το 54% αντιτίθεται στο ηλιακό όριο των 64 ετών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter