Έξι χρόνια από τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντερμιτάς

Έξι χρόνια από τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Σελαχατίν Ντερμιτάς

Έξι χρόνια συμπληρώνονται από τη σύλληψη και τη φυλάκιση του Κούρδου πολιτικού Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος κρατείται από τον Νοέμβριο του 2016 για κατηγορίες σε σχέση με την τρομοκρατία.

Ο Ντεμιρτάς, πρώην ηγέτης του κεντροαριστερού φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), συνελήφθη στις 4 Νοεμβρίου του 2016 μαζί με την συνπρόεδρο του κόμματος, Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2018, το HDP κατάφερε, με την ηγεσία του στη φυλακή, να συγκεντρώσει 11% στις τουρκικές εκλογές. Το 2019, ο Ντερμιτάς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παρά την επιδείνωση της υγείας του και τις διαρκείς εκκλήσεις των δικηγόρων του.

Ο Ντεμιρτάς αντιμετωπίζει συγκεκριμένα την κατηγορία του «ιδρυτή και ηγέτη τρομοκρατικής οργάνωσης», ενώ η Γιουκσεκντάγ καταδικάστηκε για διάδοση «τρομοκρατικής προπαγάνδας» και της αποδίδονται συνεχώς νέες κατηγορίες, προκειμένου να αυξηθεί η ποινή της. Οι κατήγοροί τους προτείνουν φυλάκιση 142 χρόνων για τον Ντεμιρτάς και 83 χρόνων για την Γιουκσεκντάγκ.

Πηγή: Ahval, AFP

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Νέα καταδίκη για τον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στον Ντεμιρτάς για «προσβολή του Ερντογάν»

Στο νοσοκομείο ο Κούρδος πολιτικός Σελαχατίν Ντεμιρτάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter