Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τους οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ για τους οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών

Την κατηγορηματική του αντίθεση στην νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αξιοποίηση οπλισμένων στρατιωτικών σε ρόλο… αστυνομικών, εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του τομεάρχη και αναπληρωτής τομεάρχη Άμυνας Θοδωρής Δρίτσα και Γιώργος Τσίπρα, καθώς επίσης και το μέλος της ΠΓ υπεύθυνος για το τμήμα Άμυνας, Πάνος Ρήγας.

«Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που αδικαιολόγητα εμπλέκεται σε αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μπορεί όχι μόνο να οπλοφορεί αλλά και να κάνει χρήση του οπλισμού εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για εύλογα ερωτήματα και ανησυχία αναφορικά με το ποια είναι η ουσιαστική σκοπιμότητα μιας τέτοιας απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» προβλέπεται η «οπλοκατοχή, οπλοφορία, οπλοχρησία προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων», απόφαση που φέρει την υπογραφή των υπουργών Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη και κατατέθηκε στη «Διαύγεια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, που αναρτήθηκε στη διαύγεια επιτρέπεται η οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την εκπλήρωση συγκεκριμένων αποστολών, πέραν της φύλαξης στρατοπέδων, ζωτικών χώρων και εγκαταστάσεων από τα όργανα υπηρεσίας, τα τμήματα φυλακής ή ασφάλειας και τα στρατονομικά όργανα.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, που αδικαιολόγητα εμπλέκεται σε αρμοδιότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα μπορεί όχι μόνο να οπλοφορεί αλλά και να κάνει χρήση του οπλισμού εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Εύλογα γεννάται το ερώτημα αλλά και η ανησυχία αναφορικά με το ποια είναι η ουσιαστική σκοπιμότητα για να εκδοθεί μια τέτοια απόφαση βασισμένη σε νομοθετική εξουσιοδότηση του 1993, που καμία κυβέρνηση δεν εφάρμοσε.

Σε αυτό οφείλει η κυβέρνηση αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί να απαντήσουν με απόλυτη σαφήνεια.

Από τη δική μας σκοπιά δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεση μας.

Διαβάστε επίσης: 

Επικίνδυνα σχέδια Μητσοτάκη: «Πράσινο φως» για οπλισμένους στρατιωτικούς σε ρόλο αστυνομικών!

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter