Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας: Υπό τον κίνδυνο διανυκτέρευσης χωρίς νερό και τροφή εκατοντάδες οδηγοί

Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας: Υπό τον κίνδυνο διανυκτέρευσης χωρίς νερό και τροφή εκατοντάδες οδηγοί

Περισσότερο από οκτώ ώρες διήρκησε το μαρτύριο εκατοντάδων οδηγών που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, στην έξοδο της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, από τις 11 το πρωί της Δευτέρας έως την ίδια μέρα το βράδυ, παρέμεναν στο σημείο εκατοντάδες άνθρωποι  χωρίς νερό και τροφή, ενώ σε ορισμένους μάλιστα τελείωσαν και τα καύσιμα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με άλλη πηγή, ανάμεσα στο πλήθος υπήρχε και μια έγκυος.

Ύστερα από πολυάριθμες προειδοποιήσεις για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και στην πρωτεύουσα, ο ρόλος του επιτελικού κράτους, φάνηκε επι της ουσίας… μη υπαρκτός, καθώς κεντρικές οδικές αρτηρίες είχαν γεμίσει από ξύλα, σκουπίδια και εμπόδια, μεγάλες λεωφόροι παρέλυσαν και το… φιάσκο που εξελίχθηκε εντός της Αττικής Οδού ήταν ανευ προηγουμένου.

Σε ό,τι αφορά πάντως τις καταγγελίες τω ανθρώπων που ταλαιπωρήθηκαν στο κρύο και το χιόνι στην έξοδο της Δουκίσσσης Πλακεντίας, το σίγουρο είναι πως δεν έσπευσε δε βοήθεια ούτε κλιμάκειο από τον Δήμο, ούτε από την Αττική Οδό ουτε από την Πολιτική Προστασία. Να σημειωθεί δε, ότι οι αναφορές που θέλουν ένα μικρό λεωφορείο της Αττικής Οδού να περνάει από το σημείο, επιβεβαιώνουν ότι δεν σταμάτησε και δεν παρείχε υπηρεσίες αποχιονισμού.

Ομάδες εθελοντών, μοίρασαν τροφή και νερό, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από τη γέφυρα και πετούσε τρόφιμα ώστε να βοηθήσει.

Επικίνδυνη παραμένει η πιθανότητα της ολονύκτιας αναμονής τους, δίχως να μπορούν να αφήσουν στο σημείο τα οχήματα και να μεταβούν πεζοί σε κάποιο θερμενόμενο χώρο πλησίον του σημείου.

Δείτε όσα καταγγέλει και ο Γιάννης Νάσιος, ιατρός και μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter