ΣΥΡΙΖΑ: Εξοδος κινδύνου…

ΣΥΡΙΖΑ: Εξοδος κινδύνου…

Τι ήταν ο Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω ότι το καταλαβαίνουν πλέον ακόμη κι εκείνοι που τον αμφισβήτησαν με πάθος. Πέρασαν 143 ημέρες από τη στιγμή που ο πρώην πρόεδρος αποφάσισε να παραμερίσει για να περάσει το νέο κύμα κι οι μέρες φαίνονται αιώνες και το κύμα έφερε κατολίσθηση. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε αποσύνθεση.

Το κόμμα που κράτησε την κοινωνία όρθια σε δύσκολες συνθήκες, που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα της Ευρώπης, απειλείται με κατάρρευση αν οι αποχωρήσεις και οι τριγμοί των προηγούμενων ημερών δεν σταματήσουν εδώ. Προφανώς το παρόν σημείωμα δεν αφορά αυτούς που γελοιοποιούνται κάθε μέρα στα κανάλια της συστημικής ενημέρωσης ούτε εκείνους και εκείνες που άνοιξαν τις κάνουλες του μίσους εναντίον πρώην συντρόφων τους, κανέναν και καμία από τους γνωστούς αγνώστους της «χουλιγκανικής Αριστεράς» που έβγαζαν αφρούς στο President το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Εκατέρωθεν. Δεν αφορούν το μέλλον της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα υπ’ ευθύνη τους.

Δεν αφορούν, επίσης, την κουβέντα μας περιπτώσεις στελεχών όπως αυτά που υπέγραψαν το κείμενο της αποχώρησης της Ομπρέλας, ξαναϋπέγραψαν το κείμενο της αποχώρησης από την ΚΕ και ξαναματαϋπέγραψαν το κείμενο αποχώρησης από την ΟΜ της περιοχής τους. Ενδεχομένως θα υπέγραφαν και κείμενο με το οποίο παραιτούνται από διαχειριστές της πολυκατοικίας τους για να κερδίσουν τα δύο λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν, αλλά ας πάμε παρακάτω, ας μιλήσουμε σοβαρά. Αυτό θα είναι κρίσιμο Σαββατοκύριακο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ισως το πιο κρίσιμο μετά την αποχώρηση Τσίπρα. Γιατί μπορεί η Αριστερά να υπερβαίνει τα πρόσωπα, αλλά οφείλουμε μιλώντας με όρους ποιοτικών χαρακτηριστικών να ομολογήσουμε ότι υπάρχουν στελέχη τα οποία αποτελούν αναντικατάστατο πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Εφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι κάποια από τα πολλά παραδείγματα. Πρόσωπα τα οποία αποτελούν κινητήρια δύναμη και για το κόμμα και για την κοινωνία βρίσκονται κοντά στην έξοδο. Εξοδος που πρέπει να αποτραπεί. Ας αναλογιστούν όλοι και όλες τις ευθύνες τους. Το βέβαιο είναι ότι η οδυνηρή εσωστρέφεια πρέπει να λάβει τέλος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει άλλες αναταράξεις και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο τις αναταράξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εξάλλου ήταν και το «μήνυμα» των επαφών του Τσίπρα τα τελευταία 24ωρα. Σε τελική ανάλυση, ιδιοκτήτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κοινωνία. Και απέναντι σε αυτήν είναι όλοι υπόλογοι…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter