Εξομαλύνονται οι σχέσεις των δικηγόρων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Εξομαλύνονται οι σχέσεις των δικηγόρων με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο …πόντος ανήκει δικαιωματικά στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

Ευχαριστημένοι δηλώνουν οι δικηγόροι της Αθήνας από την πρώτη κιόλας κίνηση του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, να αποσύρει νομοσχέδιο του Σταύρου Κοντονή στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την δημιουργία τριών Πρωτοδικείων στην Αττική.

Η πρώτη θεσμική συνάντηση του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, έγινε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, στα γραφεία του ΔΣΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣΑ,ο υπουργός ανέλαβε την πρωτοβουλία αυτή συμβολικά, καθώς είναι ο ίδιος από ετών μέλος του Συλλόγου. Κατά τη συνάντηση ο Υπουργός δήλωσε ότι αποτελεί πρώτιστο μέλημά του η οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με το δικηγορικό σώμα. Στο πλαίσιο αυτό έκανε γνωστό ότι το κατατεθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιλαμβάνεται η διάταξη για την δημιουργία τριών Πρωτοδικείων στην Αττική, έχει ήδη αποσυρθεί, ενόψει και του ανασχηματισμού, και θα ακολουθήσει διάλογος για το ζήτημα.

Ενόψει του νέου δικαστικού έτους, ο Υπουργός θα προβεί σε άμεσες ενέργειες ούτως ώστε να επιλυθεί η εκκρεμότητα που έχει δημιουργηθεί μετά την απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, η οποία προβλέπεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται, σύμφωνα με τον ν. 4512/2018, από τις 17.10.2018.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, συνεχάρη τον Υπουργό για την ανάληψη των καθηκόντων του, εξέφρασε την ευαρέσκειά του εκ μέρους του δικηγορικού σώματος για την απόσυρση της επίμαχης διάταξης για την τριχοτόμηση του Πρωτοδικείου Αθηνών καθώς και για την πρόθεση του Υπουργού να αντιμετωπίσει το ζήτημα της διαμεσολάβησης. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ δήλωσε πεπεισμένος ότι το δικηγορικό σώμα θα είναι συνοδοιπόρος σε όποια προσπάθεια του Υπουργείου συμβάλλει στην αναβάθμιση της δικηγορίας και της Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης θέματα της τρέχουσας καθημερινότητας των δικηγόρων, και ιδίως αυτά της καθυστέρησης στην εξυπηρέτηση των δικηγόρων και των ελλείψεων στην υλικοτεχνική υποδομή στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Συμφωνήθηκε για τα υπόλοιπα μείζονα θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη και τη δικηγορία, να ακολουθήσει θεσμικός διάλογος.

Τέλος, ο Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση να παρευρεθεί και να συμμετάσχει στην προσεχή συνεδρίαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, που θα πραγματοποιηθεί στην Ζάκυνθο στις 12-14 Οκτωβρίου 2018.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter