Εξοργισμένοι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα απαιτούν διερεύνηση των αστυνομικών αυθαιρεσιών στην Ελλάδα

Εξοργισμένοι οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα απαιτούν διερεύνηση των αστυνομικών αυθαιρεσιών στην Ελλάδα

Σε ανάρτηση της στον αγγλόφωνο λογαριασμό της στο Twitter, η διεθνής οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα προχωρά και εκείνη με τη σειρά της σε καταγγελία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το όργιο αυθαιρεσίας που εξαπέλυσε η αστυνομία κατά δημοσιογράφων, την περασμένη Τρίτη, 17 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτηση που αναφέρεται στο περιστατικό της επιβολής προστίμου στον δημοσιογράφο του Documento και του koutipandoras.gr, Αντώνη Ρηγόπουλο, με το πρόσχημα ότι φορούσε αντιασφυξιογόνα μάσκα αντί για χειρουργική, αλλά και για τον προπυλακισμό και τη βία που δέχτηκε, οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα αναφέρουν:

«Ελλάδα: Καθώς κάλυπτε την διαδήλωση στην Αθήνα για την επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973, ο Αντώνης Ρηγόπουλος του Documentonews, έγινε θύμα αστυνομικής βίας και κράτησης, επειδή φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα αντί για χειρουργική. Συγκλονισμένη, η RSF International ζητά έρευνα για την παραβίαση της ελευθερίας του τύπου».

Μάλιστα, η RSF, συνδέει αυτή την ανάρτηση με την εκτενή αναφορά που είχε κάνει πέρσι την ίδια ημέρα όταν ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός, που πλέον είναι και εκείνος δημοσιογράφος στο Documento, είχε δεχτεί αστυνομική βία στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, σχολιάζει η RSF: «Η Αστυνομία πρέπει να δεχτεί ξεκάθαρες οδηγίες να σέβεται τους δημοσιογράφους που απλώς κάνουν τη δουλειά τους καλύπτοντας επεισόδια: Κάθε χρόνο δημοσιογράφοι πέφτουν θύματα επίθεσης κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter