Εξοργιστική καταγγελία για το Λιμενικό: Αδιαφορούσαν για στέλεχος που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας – Αντιδράσεις εντός του Σώματος

Εξοργιστική καταγγελία για το Λιμενικό: Αδιαφορούσαν για στέλεχος που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας – Αντιδράσεις εντός του Σώματος

Μια καταγγελία-όνειδος για το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έφτασε στο documentonews.gr. Εν ενεργεία Σημαιοφόρος του Λιμενικού Σώματος, με πάνω από 20 χρόνια μάχιμη υπηρεσία στα Περιπολικά Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) έφυγε από τη ζωή ύστερα από έμφραγμα και η διοίκηση αρχικά δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει την 80χρονη μητέρα του! Η διοίκηση του Λ.Σ., αρχικά πέταξε το μπαλάκι στο πλήρωμα του Π.Α.Θ. που υπηρετούσε ο 48χρονος Σημαιοφόρος για να κανονίσει τις διαδικασίες και να ενημερώσει την μητέρα του. Η μητέρα βρίσκεται κλινήρης στο Τζάνειο, πριν από τον χαμό του γιού της, λόγω εμφράγματος. Το όνομά του ήταν Βασίλειος Σταυρινός, ετών 48 και έφυγε ξαφνικά από έμφραγμα όσο βρισκόταν στην στεριά.

Ο σημαιοφόρος δε είχε οικογένεια παρά μόνον την 80χρονη μητέρα του, η οποία πάσχει από βαριά καρδιοπάθεια. Πέραν της ακατανόητης απροθυμίας της διοίκησης του Λιμενικού να ενημερώσει τη μητέρα του, το εξοργιστικότερο της υπόθεσης είναι ότι, εν μέσω όλων αυτών των διαδικασιών για να μεταφερθεί η σορός του Β. Σταυρινού, η διοίκηση του Λ.Σ. έστειλε το πλήρωμα του Π.Α.Θ. του σε αποστολή! Μετά από έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν στις τάξεις του Λ.Σ ανακάλεσαν την αποστολή που παραλίγο να στερήσει στους επί χρόνια συναδέλφους του νεκρού την ευκαιρία να τον τιμήσουν και να παρευρεθούν στην κηδεία του. Η αποστολή ενός ψυχιάτρου στη μητέρα του 48χρονου έγινε από πρωτοβουλία του Υποναύαρχου Κωνσταντέλλου και όχι από το αρχηγείο του Λ.Σ., πράγμα θα ήταν το αυτονόητο.

Άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει επί δεκαετίες τις ελληνικές θάλασσες κάνουν λόγο στο documentonews.gr «για το πιο αδιάφορο Αρχηγείο των τελευταίων ετών», φωτογραφίζοντας τον Αρχηγό του Λ.Σ., Γιώργη Αλεξανδράκη και τον Υπαρχηγό του Λ.Σ., Τρύφωνα Κοντιζά. Η σορός του άτυχου 48χρονου αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Ρόδο.

Η επίσημη απάντηση του Αρχηγείου

Το documentonews.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, ο οποίος μας απάντησε πως «Έχει δοθεί εντολή στο Π.Α.Θ. 080 (στο οποίο υπηρετούσε ο Βασίλειος Σταυρινός) να γυρίσει πίσω για να παραστούν στην κηδεία. Κατ΄εντολή της διοίκησης το πλήρωμα συνεννοήθηκε με τοπικό εργολάβο κηδειών για τη σορό του 48χρονου και όσον αναφορά την ταφή, δεν θα υπάρξει καμιά επιβάρυνση για την οικογένεια. Ο αρχίατρος με το που έγινε το συμβάν μίλησε με τον διοικητή του Τζάνειου Νοσοκομείου για να πραγματοποιηθεί στεφανογραφία στην 80χρονη καρδιοπαθή, ενώ υπάρχει μαζί της άνθρωπος από τις 8:00 έως τις 00:00. Για την κηδεία που θα γίνει τη Δευτέρα έχει υπάρξει μέριμνα να βρίσκεται γιατρός στο σημείο και να συνοδεύσει τη μητέρα του».

Το ερώτημα όμως παραμένει… τι θα γινόταν αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις στις τάξεις των κατωτέρων αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και λιμενοφυλάκων; Θα είχαν σταλεί κανονικά σε αποστολή οι συνάδελφοι του Βασίλειου Σταυρινού και δεν θα μπορούσαν να του πουν το τελευταίο αντίο; Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αρχηγός του Λ.Σ., Γιώργης Αλεξανδράκης στο παρελθόν, για προσωπικούς λόγους, έχει διατάξει μετακίνηση σκάφους από τα σύνορα στην Κρήτη για να βοηθήσει υποψήφιους που κατέβαιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Συγκεκριμένα στις αυτοδιοικητικές του Οκτώβρη του 2023, σκάφος έφυγε από τα σύνορα της χώρας για να πάει στην Κρήτη ούτως ώστε οι λιμενικοί του να ψηφίσουν συγκεκριμένο υποψήφιο. Με το πέρας των εκλογών το σκάφος επέστρεψε στην αποστολή του τη Δευτέρα μετά την Α΄ Κυριακή των εκλογών.

Ερωτήματα για την μεταφορά και τα έξοδα

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που διαθέτουμε δεν γνωρίζουμε αν η σορός του 48χρονου θα μεταφερθεί με το σκάφος που υπηρετούσε (όπως θα άρμοζε για τους ανθρώπους που υπηρετούν το Λ.Σ.) ή με το πλοίο της γραμμής. Το αυτονόητο είναι να τον μεταφέρει τιμής ένεκεν το σκάφος πάνω στο οποίο υπηρέτησε την ελληνική ναυτοσύνη και τη σημαία για πάνω από 20 χρόνια. Επίσης είναι άγνωστο αν θα γίνει δημοσία δαπάνη η ταφή του, κάτι το οποίο θεωρείται αυτονόητο όταν φεύγει από τη ζωή ένας λιμενικός που βρισκόταν σε αποστολή.

Μέχρι και την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές είναι γνωστό πως το πλήρωμα, οι συνάδελφοι του νεκρού σημαιοφόρου έχουν βάλει λεφτά για την κηδεία του. Άραγε έπρεπε να υπάρξει μια τεράστια αναστάτωση στους κύκλους του Λιμενικού Σώματος για να κάνει το Αρχηγείο τα απολύτως αυτονόητα; Έτσι αξιολογούνται τα παραπάνω από 20 χρόνια υπηρεσία του νεκρού Βασίλειου Σταυρινού από την ηγεσία του ΛΣ;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter