Εξορθολογισμός ή εκσυγχρονισμός

Εξορθολογισμός ή εκσυγχρονισμός

Ως εξορθολογισμό της λειτουργίας της προβάλλει η Προεδρία της Δημοκρατίας την καθιέρωση με προεδρικό διάταγμα «του θεσμού των άμισθων ειδικών συμβούλων».

Οπως αναφέρεται στο σάιτ της Προεδρίας: «Πρόκειται για ρύθμιση, η οποία θα διευκολύνει ουσιαστικώς την ενημέρωση και την επικουρία της ΠτΔ».

Πάμε τώρα και στα πρόσωπα: ειδικός σύμβουλος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας θα είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, για θέματα θεσμών και δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πρώην σύμβουλος Επικρατείας και σύντροφος της προέδρου της Δημοκρατίας Παύλος Κοτσώνης, για θέματα εργασίας, ψηφιακής οικονομίας και κοινωνικού κράτους η σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας Μαρίλη Μέξη και σύμβουλος επικοινωνίας με νέα Μέσα η Ρόζα Μόνου. Θέλετε κι άλλα; Ο κ. Παγουλάτος διετέλεσε διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και παρέμεινε και επί Παναγιώτη Πικραμμένου, η Μαρίλη Μέξη είναι διευθύντρια στο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου και η Ρόζα Μόνου είναι διευθύντρια τομέα εταιρικής επικοινωνίας και εκδηλώσεων – ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Το ερώτημα είναι νομίζω σαφές: άλλα πρόσωπα εκτός από τους… εκσυγχρονιστές δεν υπάρχουν σ’ αυτό τον τόπο να αναλάβουν πόστο;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter