Εξορθολογισμός ή εκσυγχρονισμός

Ως εξορθολογισμό της λειτουργίας της προβάλλει η Προεδρία της Δημοκρατίας την καθιέρωση με προεδρικό διάταγμα «του θεσμού των άμισθων ειδικών συμβούλων».

Οπως αναφέρεται στο σάιτ της Προεδρίας: «Πρόκειται για ρύθμιση, η οποία θα διευκολύνει ουσιαστικώς την ενημέρωση και την επικουρία της ΠτΔ».

Πάμε τώρα και στα πρόσωπα: ειδικός σύμβουλος για θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομίας θα είναι ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος, για θέματα θεσμών και δικαίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο πρώην σύμβουλος Επικρατείας και σύντροφος της προέδρου της Δημοκρατίας Παύλος Κοτσώνης, για θέματα εργασίας, ψηφιακής οικονομίας και κοινωνικού κράτους η σύμβουλος στον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας Μαρίλη Μέξη και σύμβουλος επικοινωνίας με νέα Μέσα η Ρόζα Μόνου. Θέλετε κι άλλα; Ο κ. Παγουλάτος διετέλεσε διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και παρέμεινε και επί Παναγιώτη Πικραμμένου, η Μαρίλη Μέξη είναι διευθύντρια στο Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη της Αννας Διαμαντοπούλου και η Ρόζα Μόνου είναι διευθύντρια τομέα εταιρικής επικοινωνίας και εκδηλώσεων – ΣΕΒ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Το ερώτημα είναι νομίζω σαφές: άλλα πρόσωπα εκτός από τους… εκσυγχρονιστές δεν υπάρχουν σ’ αυτό τον τόπο να αναλάβουν πόστο;

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.