Εξωστρέφεια του Περισσού, με τις θέσεις του ΚΚΕ

Εξωστρέφεια του Περισσού, με τις θέσεις του ΚΚΕ

Με μπαράζ εκδηλώσεων για πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, το ΚΚΕ προωθεί τη πολιτική του πρόταση, προβάλλοντας συγκεκριμένες απαντήσεις σε προβλήματα της εποχής μας. Μάλιστα, στην παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ μπαίνει μπροστά με ομιλίες του ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ουσιαστικά, ξεδιπλώνεται η προσπάθεια του Περισσού, όπως εκφράζεται και στο ανοιχτό κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ που είχε προ ημερών απευθύνει, προς μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, νέους, συνταξιούχους, ανθρώπους λαϊκών οικογενειών, επιστήμονες και καλλιτέχνες. Επιδιώκει να φέρει πιο κοντά στον κόσμο το πρόγραμμά του. Στο κέντρο των παρεμβάσεων είναι η θέση του ΚΚΕ ότι απέναντι στον καπιταλισμό υπάρχει «διέξοδος μιας νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού, της κοινωνικής ιδιοκτησίας και της κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας και των υπηρεσιών με επιστημονικότητα και κριτήριο το κοινωνικό όφελος». Σε αυτό το πλαίσιο, έρχονται να “κουμπώσουν” οι συγκεκριμένες προτάσεις σε θέματα που απασχολούν σήμερα την κοινωνική πλειοψηφία.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας παρουσιάζει απόψε (20.10.2021) την πρόταση του ΚΚΕ “για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας”. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ στις 7 το απόγευμα , στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθουσα Σάκη Καράγιωργα ΙΙ).

Ο Περισσός θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του σε διάφορους χώρους και τις συζητήσεις, διαβεβαιώνοντας ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί και διαθέτει τις δυνάμεις του για να «οργανώσει ο λαός την αντεπίθεσή του, να βάλουν οι εργαζόμενοι τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις». Το σύνθημά του ΚΚΕ είναι «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής».

Την ερχόμενη εβδομάδα, το ΚΚΕ θα θέσει στο επίκεντρο των παρεμβάσεών του το ζήτημα της υγείας, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί το σχέδιο περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το απόγευμα της Δευτέρας 25.10.2021 (ώρα 19:00) , στον Περισσό, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα παρουσιάσει τις θέσεις του ΚΚΕ για ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, ασκώντας παράλληλα κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο για το “νέο ΕΣΥ” και καταθέτοντας τις προτάσεις του. Μάλιστα, όπως επισημαίνει το ΚΚΕ, στην εκδήλωση θα υπάρξουν και «παρεμβάσεις από στελέχη του κινήματος από το χώρο της υγείας και της πρόνοιας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter