Έχουμε παιδιά και αποπαίδια

Έχουμε παιδιά και αποπαίδια

Με υπουργική απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη τα παιδιά που φοιτούν σε ελληνικό σχολείο αλλά κατάγονται από χώρες εκτός ΕΕ θα πληρώνουν μισό εισιτήριο για να μπουν στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Αντίθετα, οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές τους που είναι από τις (κατά τεκμήριο πιο εύπορες) χώρες της ΕΕ θα μπαίνουν δωρεάν! Δηλαδή τα Αλβανάκια και τα παιδιά από τις χώρες της πάμφτωχης υποσαχάριας Αφρικής θα πληρώνουν εισιτήριο αλλά τα παιδιά από τις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες δεν θα πληρώνουν. Να μαθαίνουν τα παιδιά στις ταξικές και εθνικές διακρίσεις από τη σχολική ηλικία.

Για το ότι ο Αντώνης Σαμαράς μάζεψε το χειροκρότημα στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ όλων πλην των νεομητσοτακικών δεν υπάρχει αμφιβολία. Το ερώτημα είναι πόσους βουλευτές ελέγχει ή επηρεάζει στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Hδη έντεκα έχουν βγει δημοσίως και τον έχουν προτείνει για πρόεδρο της Δημοκρατίας και το ρεπορτάζ λέει ότι περιμένουν κι άλλοι στη σειρά. Αν δεν εκδοθεί απαγορευτικό από το Μέγαρο Μαξίμου, οι δικοί του λένε ότι θα φτάσουν τους 62. Τόσοι έχουν χαρτογραφηθεί ότι κινούνται εντός εκτός και επί τα αυτά του «Σαμαριστάν» στη ΝΔ. Πόσοι όμως θα του μείνουν αν αγριέψουν τα πράγματα; Το μέτρημα ξεκινά από τους δέκα που προέρχονται από την Πολιτική Aνοιξη, συμπτωματικά όσοι απαιτούνται για τη σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας. Οι φιλικοί προς αυτόν βουλευτές πάντως λένε ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση το μέτρημα δεν σταματά στους δέκα. Σε κάθε περίπτωση μένει να φανεί…

Οι «καραβελιστές» του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα που το ΚΙΝΑΛ προσπαθεί να (ξανα)γίνει ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζεύει το «όλον ΠΑΣΟΚ», που θα έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Οι πασοκογενείς οργανώνονται για να στηρίξουν μαζικά την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ και αύριο στο Κάραβελ θα τους μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Τουλάχιστον 120 υπογραφές έχουν συγκεντρωθεί σε ένα κείμενο-προσκλητήριο ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ (καμιά 15αριά είναι ήδη στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης). Ανάμεσά τους είναι ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο Στέφανος Τζουμάκας, πρώην βουλευτές (Γιώργος Κίρκος, Γιώργος Κασσάρας, Θανάσης Οικονόμου, Θανάσης Γικόνογλου κ.ά.), στελέχη όλων των ρευμάτων του ΠΑΣΟΚ (διακρίναμε τους Γιάννη Μαντζουράνη, Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Κρίτωνα Βασιλικόπουλο, Δημήτρη Νικολάου, Νίκο Μαδεμλή, Γιάννη Παπαϊωάννου, Αυγουστή Μαρούλη, Αγαμέμνονα Τάτση, Λάζαρο Ωραιόπουλο κ.ά.), αρκετού αυτοδιοικητικού (Θανάσης Παππάς, Σωτήρης Παπαμιχαήλ, Χρήστος Αγγελής, Ολγα Αβεροπούλου, Νίκος Αβραμίδης, Κώστας Θεοδωρίδης), συνδικαλιστές και στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων (π.χ. Νικήτας Κανάκης των Γιατρών του Κόσμου).

Το συνδικαλιστικό του ΚΙΝΑΛ

Ανασυντάσσεται το συνδικαλιστικό του ΚΙΝΑΛ. Η Χαριλάου Τρικούπη προσπαθεί να ενεργοποιήσει τα κινηματικά της αντανακλαστικά. Πού; Σ’ έναν χώρο στον οποίο κατά το παρελθόν πολλά στελέχη της (από Πρωτόπαπα έως Παναγόπουλο) διέπρεψαν συνδικαλιστικά: στον τραπεζικό τομέα. Στην προσπάθεια συμμετέχει και η ίδια η Φώφη Γεννηματά που επίσης ήταν τραπεζοϋπάλληλος. Δεν είναι τυχαίο ότι την Τρίτη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνάντησε την ΟΤΟΕ για την απεργία στις τράπεζες λόγω των απολύσεων ούτε ότι την επόμενη ημέρα έστειλε στη συγκέντρωση τον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ Μανώλη Χριστοδουλάκη μαζί με αντιπροσωπεία βουλευτών (Γιώργος Μουλκιώτης και Μιχάλης Κατρίνης). Μέχρι και στο Twitter το έγραψε η Φ. Γεννηματά.

Έχει θέμα

Διαμαρτυρήθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη γιατί η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπης Τζούφη για τις προσλήψεις στην ειδική αγωγή ενώ στη δική της ερώτηση που θα συζητούνταν την ίδια ημέρα έστειλε την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να της απαντήσει. «Είναι άλλο επίπεδο να απαντήσει υπουργός σε πρώην υπουργό και μετά να αφήσετε την υφυπουργό σας να απαντήσει σε εμένα, υποτιμά και την υφυπουργό σας και το θέμα» είπε. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Λ. Κανέλλη… κοντράρει τη Μ. Τζούφη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter