Eχουν και κινδύνους οι εφαρμογές online dating

Eχουν και κινδύνους οι εφαρμογές online dating

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα πρόσφατης διεθνούς μεγάλης έρευνας της Kaspersky στην οποία πήραν μέρος και 1.000 άτομα από την Ελλάδα

Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά για τους Ελληνες χρήστες εφαρμογών online dating είναι τα ευρήματα πρόσφατης έρευνας της Kaspersky, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα από την Ελλάδα (σε σύνολο 21.000 από όλο τον κόσμο). Η έρευνα έδειξε ότι το 25% των χρηστών θεωρεί ότι η αναζήτηση πληροφοριών στο Google σχετικά με το άτομο που έχουν αρχίσει να βγαίνουν ραντεβού και ο έλεγχος του προφίλ που διατηρεί στα social media είναι αποδεκτή πρακτική, με το 43% να παραδέχεται ότι το έχει κάνει πράξη όταν άρχισε να βγαίνει με κάποιον.

Επίσης, το 12% έχει βιώσει κάποια μορφή διαδικτυακής παρενοχλητικής παρακολούθησης (stalking) από άτομο με το οποίο έβγαινε πρόσφατα. Ακόμη, πάνω από το 79% δήλωσε προθυμία να μοιραστεί κωδικούς πρόσβασης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επιτρέψουν την πρόσβαση στην τοποθεσία τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι τύποι διαδικτυακής παραβίασης ποικίλλουν, με το 26% να αναφέρει κάποια μορφή παραβίασης ή κακοποίησης από νυν ή πρώην σύντροφο, το 7% να παραδέχεται ότι η τοποθεσία του έχει αποτελέσει στόχο παρακολούθησης, το 6% να αναφέρει ότι οι λογαριασμοί του σε social media ή τα emails του έχουν παραβιαστεί και, το πιο ανησυχητικό από όλα, το 3% να έχει αντιληφθεί την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στις συσκευές του.

Αναλογικά, περισσότερες είναι οι γυναίκες που απάντησαν ότι έχουν βιώσει κάποια μορφή παραβίασης ή κακοποίησης σε σύγκριση με τους άντρες ερωτηθέντες (47% έναντι 34%). Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι από όσους βγαίνουν αυτή την περίοδο με κάποιο άτομο η πλειονότητα δηλώνει πως έχει υποστεί παραβίαση ή κακοποίηση, ποσοστό μεγαλύτερο από όσους έχουν μακροχρόνια σχέση (56% έναντι 37%). Στην πραγματικότητα, το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ανησυχεί για το ενδεχόμενο να πέσει θύμα stalking στο διαδίκτυο, με τις γυναίκες να απαντούν θετικά σε ποσοστό 38%, έναντι των αντρών ερωτηθέντων (26%).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter