Έχουν πλάκα οι φιλελέδες αλλά έχει όρια η πλάκα

Έχουν πλάκα οι φιλελέδες αλλά έχει όρια η πλάκα

Ο σωστός νεοφιλελεύθερος που βρίζει το κράτος τρεις φορές την ημέρα αλλά σπεύδει να αρπάξει όποια κρατικά κονδύλια μπορεί, γνωρίζει ότι η πανδημία είναι ευκαιρία. Γιατί οι ΠΝΠ πέφτουν στις πλάτες μας σαν το χαλάζι, οι απευθείας αναθέσεις γίνονται κανόνας και οι επιτήδειοι κάνουν πάρτι.

Παντού, από την Ελλάδα μέχρι τη Βρετανία, έτσι το στήνουν το παιχνίδι οι αδιάφθοροι. Και παντού, και εδώ και εκεί, τα περισσότερα ΜΜΕ δεν το κάνουν θέμα. Γιατί αλίμονο, εάν η ρεμούλα και οι εξυπηρετήσεις «ημετέρων», τα ρουσφέτια και οι ρυθμίσεις με ονοματεπώνυμο γίνονταν θέμα. Τότε, ποιοι θα άρμεγαν τις κάθε είδους «λίστες» στήριξης των ΜΜΕ, που στην πραγματικότητα είναι λίστες στήριξης των «δικών τους παιδιών» στα κανάλια και τις ιστοσελίδες ώστε και αυτά να κάνουν τα στραβά μάτια για τη στήριξη των άλλων «δικών τους παιδιών» σε όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να χρηματοδοτήσει το κράτος.

Κρατικό χρήμα δηλαδή με.. ιδιωτικές τσέπες. Και ύμνοι για την ελεύθερη αγορά ώστε να κρύβεται η κρατική κάνουλα που κρατούν ανοιχτή και οι διαδρομές στις οποίες κατευθύνεται το χρήμα. Αυτό είναι το μόνο πραγματικό πρόγραμμα των νεοφιλελεύθερων. Όλα τα άλλα που κατά καιρούς υποστηρίζουν, είτε μιλώντας είτε σιωπώντας, έχουν ως μόνο στόχο να πιάσουν τα πόστα για να ανοιγοκλείνουν αυτοί την κάνουλα και να ποτίζουν μόνο εκεί που «πρέπει».

Για αυτό όταν οι «πατριώτες» της ακροδεξιάς λεζάντας έστηναν τις συνάξεις του ρατσιστικού μίσους, οι νεοφιλελέδες πήγαιναν πάσο, μην τυχόν και μπουν εμπόδια στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των νεοδεξιών προς την εξουσία, οπότε δεν θα έπιαναν στασίδι στο «επιτελικό κράτος».

Και για αυτό τώρα που οι προκλήσεις του Ερντογάν κλιμακώνονται, το μόνο που κάνουν, όταν δεν μιλούν για τους ανέμους που παρασύρουν… σκάφη και όταν δεν ειρωνεύονται την «ΑΟΖ των γαρίδων», είναι να εγκαλούν την αντιπολίτευση.

Κάπως έτσι, επειδή ο καλός νεοφιλελές είναι και καλός κοσμοπολίτης τρομάρα του, εκτός από την Κύπρο «κείται μακράν» πλέον και το Καστελόριζο, ενώ λίγο απέχουν από το να «ανακαλύψουν» πόσο μακριά είναι και η Γαύδος, ή ακόμα και η Κάρπαθος, και αντίθετα πόσο κοντά στην τουρκική ενδοχώρα –αυτό που ο σύμβουλος του Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν αλλά και οι κοσμοπολίτες μας αποκαλούν… mainland- βρίσκονται η Χίος και η Λέσβος αλλά και η Κως και η Σάμος, που απέχουν αρκούντως από την Πελοπόννησο.

Ας σοβαρευτούμε: έχουν πλάκα οι φιλελέδες αλλά δεν έχουν καθόλου πλάκα τα παιχνίδια τους με το δημόσιο χρήμα, τη χώρα και τη ζωή μας. Για αυτό, μέρες που είναι, πρέπει να τους πούμε να πάρουν το κουβαδάκι τους και να πάνε σε άλλη παραλία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter