4.000 συμβάσεις «στον αέρα» – Οι καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας (Video & Photos)

4.000 συμβάσεις «στον αέρα» – Οι καθαρίστριες διαμαρτυρήθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας (Video & Photos)

Τις απολύσεις καθαριστριών στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ενώ ως το τέλος Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων σε δημόσια νοσοκομεία που εργάζονται στην καθαριότητα, την εστίαση και τη φύλαξη. 

Από νωρίς το πρωί στο υπουργείο Υγείας βρέθηκαν οι καθαρίστριες που διαμαρτύρονται για τις επικείμενες απολύσεις τους στις 31 Μαϊου. Όπως αναφέρουν μέχρι τέλος Ιουνίου, 4.000 άτομα θα είναι στο δρόμο. 

Ζητάμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και «να μη γυρίσουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία που έπιναν το αίμα των εργαζομένων», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννακός, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Μιλώντας στο OPEN ανέφερε χαρακτηριστικά πως «παρά τις υποσχέσεις στις 31 Μαΐου απολύονται οι καθαρίστριες εν μέσω κορονοϊού».

«Την ώρα που προσλαμβάνουν προσωπικό για τη διαχείριση της πανδημίας με σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων, οι καθαρίστριες που δουλεύουν 5 χρόνια κι έχουν προσληφθεί με κριτήρια ΑΣΕΠ απολύονται» εξήγησε.

Όπως σημείωσε, «είναι κρίμα μεγάλες γυναίκες να βγαίνουν τώρα στην αγορά εργασίας. Λέγανε ότι θα στηρίξουν τα νοσοκομεία κι όμως απολύουν τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι κρίμα» τόνισε.

Σε δηλώσεις της στο documentonews.gr η Τζένη Σαμοΐλή καθαρίστρια στο Δρομοκαΐτειο δήλωσε «ότι ακόμα δεν έχουμε κανένα νεότερο, μας είπαν ότι ακόμη εξετάζουν το ζήτημα.Οι συμβάσεις μας λήγουν στις 31 Μαΐου. Είμαστε 26-27 άτομα που δουλεύουμε στον τομέα του καθαρισμού αυτή τη στιγμή στο Δρομοκαΐτειο. Οι συμβάσεις όμως λήγουν και σε όσους δουλεύουν στην εστίαση και τη φύλαξη. Μάλλον θα ξαναπάμε 2-3 άτομα να μιλήσουμε με τον κ. Κοντοζαμάνη γιατί προχωράει και ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ, ο οποίος πρέπει να βγει σε 1 εβδομάδα περίπου. Κι αυτό γιατί εκτός από το ζήτημα με την ανανέωση των συμβάσεών μας, λείπει και προσωπικό. Οι συμβάσεις 4 χιλιάδων συνολικά εργαζόμενων σε δημόσια νοσοκομεία που δουλεύουν στους τομείς του καθαρισμού, της εστίασης και της φύλαξης λήγουν μέχρι τις 31 Ιουνίου. Η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι εν μέσω πανδημίας θα νομιμοποιήσει και δεν θα απολύσει κανέναν. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανένα νεότερο».






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter