Εξωδικαστικός συμβιβασμός: 2.300 υπέβαλλαν αίτηση

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: 2.300 υπέβαλλαν αίτηση

Ελπιδοφόρο είναι το ξεκίνημα της λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού συμβιβασμού την πρώτη ημέρα λειτουργίας Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento μέχρι αργά το απόγευμα της Πέμπτης, περίπου 6.000 χρήστες μπήκαν στο σύστημα εκ των οποίων οι 2.300 ξεκίνησαν την υποβολή αίτησης. Από αυτούς 150 ήταν τα νομικά πρόσωπα που έφθασαν στο Στάδιο 3, δηλαδή έφθασαν μέχρι την συμπλήρωση των “Κριτηρίων Υπαγωγής” .

Αναλυτικά αφού μπούμε στο σύστημα και επιλέξουμε το ρόλο του χρήστη ( α. Οφειλέτης, β. Εκπρόσωπος δηλ. εξουσιοδοτημένος από Οφειλέτη π.χ. Λογιστής κ.λπ.), προχωράμε στο Στάδιο 1 που είναι η “Παροχή Εξουσιοδότησης” για αυτεπάγγελτη αναζήτηση των δεδομένων του οφειλέτη.

Εν συνεχεία πάμε στο Στάδιο 2. δηλαδή στα «Επιπρόσθετα στοιχεία», που μας ζητάει το σύστημα ώστε να ξεκινήσουμε την κατά φάση συμπλήρωση της αίτησης.

Αφού συμπληρώσουμε τα στοιχεία, πάμε στο Στάδιο 3 όπου είναι τα “Κριτήρια Υπαγωγής” (Έλεγχος online κριτηρίων και ενημερώνεται αυτόματα για τυχόν οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία).

Συνολικά τα στάδια για την υποβολή είναι 7.

Το 4ο Στάδιο είναι η “Υποβολή Αίτησης”

Το 5ο Στάδιο είναι ο “Ελεγχος Πληρότητας”

Το 6ο Στάδιο η “Διαπραγμάτευση”

Τέλος, το 7ο Στάδιο είναι το “Αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter