Εξώδικο από την Ναό του Όσιου Ιωάννη του Ρώσου για τα «ηλεκτρονικά τάματα» (Video + Photos)

Εξώδικο από την Ναό του Όσιου Ιωάννη του Ρώσου για τα «ηλεκτρονικά τάματα» (Video + Photos)

Κατηγορηματικά διαψεύδει το ΔΣ του προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δημοσιεύματα για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών «ταμάτων» στον εν λόγω ιερό χώρο, μέσω ιστοσελίδας και με χρήση καρτών. 

Αναλυτικότερα, το ΔΣ του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου Νέου Προκοπίου της Μητρόπολης Χαλκίδος ανακοινώνει:

1. Το ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου δεν έχει οποιαδήποτε σχέση, επίσημη ή ανεπίσημη, με την εν λόγω πρωτοβουλία.

2. Ο σεβασμιώτατος πρόεδρος, μητροπολίτης Χαλκίδος Χρυσόστομος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι ιερείς – εφημέριοι του ιερού προσκυνήματος και το προσωπικό αυτού δεν εγκρίνουν την πρακτική αυτή, ούτε άλλες παρόμοιες, ούτε φυσικά διευκολύνουν με οποιονδήποτε τρόπο την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, πολύ δε περισσότερο ουδεμία ανάμειξη έχουν στις αναφερόμενες στην ιστοσελίδα ενέργειες.

3. Το Διοικητικό Συμβούλιο ανέθεσε στον νομικό του σύμβουλο την αποστολή εξωδίκου διαμαρτυρίας προς τους υπευθύνους της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, ζητώντας να αφαιρέσουν από αυτή την οποιαδήποτε αναφορά στο ιερό προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου.

Η σελίδα και το ηλεκτρονικό τάμα

Σχετικά πρόσφατα, εμφανίστηκε η ιστοσελίδα domytama.gr. Φτιάχτηκε γι’ αυτό ακριβώς που δηλώνει το όνομά της: Να κάνεις τάματα εξ αποστάσεως και με το αζημίωτο. Αρχικά, στη σελίδα μπορείς να επιλέξεις όποια εκκλησία ή μοναστήρι επιθυμείς. Προτείνονται βέβαια τέσσερις δημοφιλείς επιλογές, η Παναγία της Τήνου, ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος στην Εύβοια, το μοναστήρι Αγίου Ιωάννη στην Πάτμο και ο Άγιος Νεκτάριος στην Αίγινα.

  • Η επιλογή είναι αρχικά μεταξύ των Ναών ή Μοναστηρίων

  • Στη συνέχεια η επιλογή της πράξης: Μνημόνευση – Λαμπάδα – Πρόσφορο – Τάμα

  • Και τέλος η καταχώρηση με επίσης επιλογή φιλανθρωπίας προς ορισμένες οργανώσεις με ανάλογη καταβολή μέσω ηλεκτρονικής πληρωμής.

Όπως αναφέρει η σελίδα:

«… δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα μεγάλο, κουραστικό και ακριβό ταξίδι για να πραγματοποιήσουμε το τάμα μας, για να ανάψουμε μια λαμπάδα στην Παναγία της Τήνου, για να τιμήσουμε έναν Άγιο ή να προσευχηθούμε σε μία από τις τόσες θαυματουργές εικόνες της πίστης μας. Για εσένα, όμως, που κατοικείς σε άλλη χώρα δεν ισχύει το ίδιο. Μοιραζόμαστε την ίδια πίστη. Συνεπώς, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη σου να εκφράσεις ευγνωμοσύνη για το καλό που σου συνέβη ή να ζητήσεις βοήθεια και ελπίδα.»

 Υπάρχουν ωστόσο και άλλες επιλογές, όπως διαβάζουμε:

  • Θεία Λειτουργία σε εξωκλήσι
  • Θεία λειτουργία Κυριακής on line
  • Αγιογράφηση Ιερού Ναού
  • Αγορά Εικόνας
  • Επιμνημόσυνη Δέηση – Θρησκευτικό Μνημόσυνο
  • Ψάλλεται τρισάγιο στον τάφο του νεκρού είτε ψάλλεται επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία μετά τη λειτουργία.
  • Αρτοκλασία

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter