Εξώδικο Βαξεβάνη σε Αδωνη Γεωργιάδη – Αγωγή αν δεν ανασκευάσει τα ψέματα

Εξώδικο Βαξεβάνη σε Αδωνη Γεωργιάδη – Αγωγή αν δεν ανασκευάσει τα ψέματα

Τις τελευταίες δύο ημέρες ο Άδωνης Γεωργιάδης επιδίδεται σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο διασποράς fake news, με στόχο τη δολοφονία προσωπικότητας του Κώστα Βαξεβάνη.

Φυσικά, η επίθεση, που μόνο σε εν ενεργεία υπουργό δεν αρμόζει, δεν έμεινε αναπάντητη. Έτσι, ο Κώστας Βαξεβάνης, μέσω του δικηγόρου, Γιάννη Απατσίδη, απέστειλε εξώδικο στον Άδωνη Γεωργιάδη ζητώντας του να επανορθώσει άμεσα για όσα κακώς και αναληθώς έχει πει σε τηλεοπτικούς σταθμούς και γράψει στο Twitter. Σε περίπτωση που ο κ. Γεωργιάδης δεν ανασκευάσει τα ψέματα, θα κατατεθεί αγωγή.

Στο εξώδικο υπογραμμίζεται:

Η αλήθεια, την οποία γνωρίζατε, και σε κάθε περίπτωση οφείλατε να διασταυρώσετε, πριν προβείτε στις συκοφαντικές διαδόσεις, είναι η εξής:

● Στις 29.08.2016 κατατέθηκε από την εταιρία «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ» εγγυητική επιστολή ποσού 3.000.000 ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών.

● Στις 02.09.2016 η εταιρία «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ» ανακηρύχθηκε προσωρινός υπερθεματιστής για μία εκ των τεσσάρων δημοπρατούμενων αδειών έναντι τιμήματος 52.600.000 ευρώ και ακολούθως οριστικός υπερθεματιστής.

● Στις 26.09.2016 η ανωτέρω εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη, σύμφωνα με τον όρο 8.4 της υπ’ αριθμ. 1/2016 προκήρυξης του κ. Υπουργού Επικρατείας, επειδή δεν κατέβαλε την πρώτη δόση του τιμήματος (ποσού 18.200.000 ευρώ) για την χορήγηση άδειας, εντός της προβλεπόμενης από την ως άνω προκήρυξη προθεσμίας (15 ημέρες από την ανακήρυξή του ως οριστικού υπερθεματιστή).

● Συνεπεία της ανωτέρω κήρυξης της εταιρίας «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ» ως έκπτωτης, η ανωτέρω κατατεθείσα εγγυητική επιστολή των 3.000.000 ευρώ κατέπεσε υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου (στις 26.09.2016).

● Στις 19.01.2017 η ως άνω εγγυητική επιστολή επιστράφηκε στην εταιρεία «Ι.Β. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΠΚ ΜΑΕ», λόγω της δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, βάσει της οποίας ακυρώθηκε ο διενεργηθείς διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών.

● Όπως είναι παγκοίνως γνωστό, η κυριακάτικη εφημερίδα «Documento» κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2016, από την εταιρεία «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ, η οποία και ήταν η μοναδική ιδιοκτήτρια εταιρεία της. Εγώ προσωπικά δεν είχα καμία απολύτως σχέση ιδιοκτησίας με την εφημερίδα έως και τον Μάρτιο του 2017, οπότε και κυκλοφόρησε από την νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία της DOCUMENTO MEDIA, η οποία ουδεμία σχέση έχει με την προηγούμενη εταιρεία. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, αφού έχει δημοσιευθεί, μετά την δήλωση της εταιρείας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ» για κλείσιμο της εφημερίδας “DOCUMENTO”, που έγινε τον Ιανουάριο του 2017, εγώ προσωπικά τον Μάρτιο του 2017 προέβην στην έκδοση της εφημερίδας, με απολύτως δικά μου μέσα, και ουδέποτε αγόρασα την επιχείρηση του προηγούμενου ιδιοκτήτη, όπως με απατηλά μέσα επιδιώξατε να παρουσιάσετε. Μέχρι και τον Μάρτιο του 2017 ήμουν μόνον διευθυντής της εφημερίδας, αμειβόμενος όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, και είχα δεχθεί να συμμετέχω στο εγχείρημα έκδοσης, θέτοντας ως όρο ασφαλείας για εμένα, να χρησιμοποιηθεί ο τίτλος «Documento», το οποίο ήταν κατοχυρωμένο σήμα στο όνομά μου.

Εξ όλων των ανωτέρω, αποδεικνύεται εξόφθαλμα ότι, αφενός τα επίμαχα 3.000.000 ευρώ δεν ήταν δυνατόν να έχουν χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση της εφημερίδας Documento, η οποία κυκλοφόρησε τον μήνα Νοέμβριο του 2016, αφού αυτά ήταν δεσμευμένα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2017, αφετέρου ότι εγώ, και σε κάθε περίπτωση, ουδεμία απολύτως σχέση είχα με την ιδιοκτησία της εφημερίδας το επίμαχο χρονικό διάστημα. Με τις παραπάνω, όμως, συκοφαντικές διαδόσεις επιχειρείτε να με συνδέσετε, αφενός με την υποτιθέμενη παράνομη χρηματοδότηση της εφημερίδας, αφετέρου με ποινικά και ηθικά επιλήψιμες ενέργειες». 

Οι ψευδείς και προσβλητικές αναρτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη είναι οι εξής:

«Ο Κώστας Βαξεβάνης οφείλει να απαντήσει εάν αυτό που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στο Δικαστήριο ισχύει ή όχι. Δηλαδή, ότι από τα 3.000.000€ που με την μεσολάβηση του Νίκου Παππά, πήρε από την CCC, τα 2.500.000€ τελικά τα έδωσε για να ιδρυθεί η εφημερίδα Documento. Ισχύει;».

«Αγαπητέ ως καλός ρεπόρτερ λοιπόν που λες ότι είσαι και ως νυν ιδιοκτήτης του Documento, δεν οφείλεις να ψάξεις από που μπήκαν τα λεφτά της εφημερίδος που τελικά αγόρασες; Διότι αν μπήκαν από εκεί που κατέθεσε ο Καλογρίτσας καταλαβαίνεις ότι υπάρχει ένα «μικρό» προβληματάκι…».

Αναλυτικά το εξώδικο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter