Εξώδικο Documento σε Initiative – Πέτσα: Ζητήστε συγγνώμη για τις συκοφαντίες και δώστε τη λίστα με τα χρήματα

Εξώδικο Documento σε Initiative – Πέτσα: Ζητήστε συγγνώμη για τις συκοφαντίες και δώστε τη λίστα με τα χρήματα

Εξώδικη διαμαρτυρία στην ιδιωτική εταιρεία Initiative και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που σκανδαλωδώς απέκλεισαν το Documento και τα documentonews.gr και koutipandoras.gr από την πανάκριβη καμπάνια για τον κορονοϊό, απέστειλε η εφημερίδα.

Το Documento καλεί την εταιρεία και τον Στέλιο Πέτσα πρώτον να ζητήσουν συγγνώμη για τις συκοφαντίες περί αποκλεισμού των τριών μέσων λόγω δήθεν της διαρροής ψευδών ειδήσεων σχετιζόμενων με τον κορονοϊό και δεύτερον να δώσουν επιτέλους στη δημοσιότητα τη λίστα με τα χρήματα που έχουν διαθέσει σε κάθε μέσο ενημέρωσης.

Στο εξώδικο αναπτύσσονται οι λόγοι για τους οποίους ο σκανδαλώδης αποκλεισμός του Documento, αλλά και των ιστοσελίδων documentonews.gr και koutipandoras.gr, από την διαφημιστική εκστρατεία «Μένουμε σπίτι» και στη συνέχεια «Μένουμε Ασφαλείς» όχι μόνο εγείρει πληθώρα ζητημάτων συνταγματικής νομιμότητας, ισότητας, διαφάνειας, ελευθέρου ανταγωνισμού, αλλά εγείρει και ζήτημα αστικών και ποινικών ευθυνών των ενορχηστρωτών της.

Τα τρία Μέσα που αποκλείστηκαν από την καμπάνια ενημέρωσης των Πολιτών για τον κορονοϊό, στο πλαίσιο μιας πρωτοφανούς κυβερνητικής εκστρατείας φίμωσης τους, καλούν την εταιρεία, που εν προκειμένω πέραν της απροκάλυπτης ηθικής απαξίας, κινήθηκε απολύτως παρανόμως πιστή στο «πλάνο Μαξίμου», να τους παράσχει εγγράφως μέσα σε διάστημα πέντε ημερών από την κοινοποίηση του εξωδίκου την υποβληθείσα πρότασή της για την κατανομή της προϋπολογιζόμενης δαπάνης του εν λόγω επικοινωνιακού προγράμματος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιπλέον ζητείται να αποσταλεί, ο κατάλογος των Μέσων στα οποία τελικώς διανεμήθηκε το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ και το ποσόν, που έκαστο εξ αυτών έλαβε, αλλά και το ποσό το αναλογικώς δικαιούται κάθε ένα από τα τρία Μέσα (Documento, documentonews.gr, koutipandoras.gr) επί τη βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, καθώς και τους λόγους αποκλεισμού τους από τη διανομή του επίμαχου ποσού των 20 εκατομμυρίων ευρώ.

Εξόφθαλμες αστικές και ποινικές ευθύνες

Στο εξώδικο επισημαίνεται επιπλέον αυτό που θα έπρεπε να έχει συμβεί εάν η όλη διαδικασία είχε γίνει όπως αρμόζει σε μια ευνομούμενη Πολιτεία. Ότι δηλαδή, η διανομή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, τα οποία συνιστούν χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, έπρεπε να γίνει προς το σύνολο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με διαφανή, αντικειμενικά και αναλογικά κριτήρια και με σεβασμό στην αρχή της πολυφωνίας και της ισότητας, ώστε να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός, ήτοι η ενημέρωση του κοινού για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και κατ’ επέκταση η προστασία της δημόσιας υγείας και όχι η εξυπηρέτηση φίλα στην Κυβέρνηση προσκείμενων Μ.Μ.Ε.

Τονίζεται παράλληλα ότι στην καμπάνια έχουν συμπεριληφθεί άλλα Μέσα πολύ χαμηλότερης επιδραστικότητας στον πληθυσμό, που έχουν συμπεριληφθεί σε αυτήν, ενώ ανάμεσα σε όσους έχουν χρηματοδοτηθεί είναι ακόμη και σελίδα που δεν διαθέτει το… παραμικρό περιεχόμενο. Ως εκ τούτου, προκύπτει ότι «η διανομή του κρατικού χρήματος έγινε με κριτήρια, που ουδεμία σχέση έχουν με την ενημέρωση προς προστασία της υγείας των πολιτών». Σαν να μην φτάνουν αυτά, κανένα στοιχείο, όπως σημειώνεται στο εξώδικο, δεν έχει δημοσιευθεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

«Προδήλως» σημειώνεται ακόμη, «η επιλογή των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η διανομή του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, έγινε με κριτήρια υποκειμενικά και μεροληπτικά, αδιαφανή, δηλαδή αυθαίρετα και συνεπώς παράνομα». Όμως «η διανομή του κονδυλίου των 20 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια της εταιρείας σας, αλλά ούτε στην αυθαίρετη προαίρεσή και τις πολιτικές προτιμήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων, που επέλεξαν την εταιρεία σας και τον τρόπο διανομής του ποσού των 20 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για περιουσία ούτε των ιδίων ούτε της πολιτικής δυναστείας, που ανήκουν και εκπροσωπούν αλλά για χρήματα των Ελλήνων Φορολογουμένων, των οποίων η διαχείριση υπόκειται τόσο σε διοικητικό όσο και σε δικαστικό έλεγχο», επισημαίνεται περαιτέρω.

Εν προκειμένω «η εν κρύπτω και κατά το δοκούν, με ανισοτιμία και μεροληπτικά κριτήρια, διανομή του προαναφερθέντος κονδυλίου, προς όφελος προφανώς συγκεκριμένων Μ.Μ.Ε. με γνωστό πολιτικό προσανατολισμό και κομματικούς δεσμούς και δεσμεύσεις, καθώς και ο αποκλεισμός των υπολοίπων Μ.Μ.Ε. από την εν λόγω διανομή, συνιστά πρόδηλη καταστρατήγηση της ratio legis της από 14-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ένεκα δε του αδικαιολόγητου και παράνομου αποκλεισμού μας από την εν θέματι επικοινωνιακή εκστρατεία, αναγνώστες μας, οι οποίοι επιλέγουν ως μοναδική πηγή ενημέρωσης τα δικά μας Μ.Μ.Ε., δεν ενημερώθηκαν εγκύρως και εγκαίρως για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, COVID-19, και ως εκ τούτου από παράλειψή σας ετέθη σε κίνδυνο η υγεία της συγκεκριμένης μερίδας του αναγνωστικού κοινού», αναφέρεται ακόμη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter