Εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ από τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου για τις καταστροφές της «Μήδεια»

Εξώδικο στον ΔΕΔΔΗΕ από τους Δήμους Αγίας Παρασκευής και Χαλανδρίου για τις καταστροφές της «Μήδεια»

Ο Δήμος Χαλανδρίου και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, είναι οι δύο πρώτοι δήμοι που αποφάσισαν να κινηθούν νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ για την παρατεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης που ακολούθησε την κακοκαιρία «Μήδεια» και άφησε εκατοντάδες νοικοκυριά στο Χαλάνδρι χωρίς ρεύμα για ημέρες.

«Η αποκαρδιωτική κατάσταση με τις διακοπές ρεύματος στις γειτονιές της πόλη μας για πέμπτη ημέρα δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο» δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.

«Η πρωτοφανής αναλγησία των υπευθύνων του ΔΕΔΔΗΕ δοκιμάζει την υπομονή όλων μας και θέτει σε κίνδυνο περιουσίες, ελπίζουμε όχι και ανθρώπινες ζωές. Έχω δώσει εντολή στη Νομική Υπηρεσία για τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε ο δήμος Χαλανδρίου, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δοκιμαζόμενους δημότες του, να κινηθεί νομικά εναντίον του ΔΕΔΔΗΕ» σημείωσε ο δήμαρχος.

Ο δήμος υπενθυμίζει μάλιστα πως στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 17 Φεβρουαρίου 2021 η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) αποσαφηνίζεται ότι «οι δήμοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το κλάδεμα ή κόψιμο των δέντρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς ενέργειας, όπως προκύπτει και από τον Κανονισμό Εγκαταστάσεων και Συντήρησης Υπαίθριων Γραμμών Ηλεκτρικής Ενέργειας, ΦΕΚ 608/Β/6.10.67 Αρ. 281».

Παράλληλα, και ο δήμος Αγίας Παρασκευής στέλνει εξώδικο στην ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter