Εξώδικο του Κουρτζίδη στον Άδωνη για συκοφαντικό – δυσφημιστικό tweet

Εξώδικο του Κουρτζίδη στον Άδωνη για συκοφαντικό – δυσφημιστικό tweet

Εξώδικο στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, για συκοφαντική ανάρτηση στο twitter, απέστειλε ο εκδότης – δημοσιογράφος του Piperata.gr, Πάρις Κουρτζίδης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Ανάπτυξης σχολίασε δημοσίευμα με την υπογραφή του Πάρι Κουρτζίδη, ως «αισχρά σεξιστικό» και «αναξιοπρεπές».

Δείτε τα επίμαχα tweets:

Ωστόσο, ακολούθησε η απάντηση του Πάρι Κουρτζίδη:

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης δεν ανταποκρίθηκε και ο δημοσιογράφος επέμεινε μέσω twitter, ζητώντας διευκρινίσεις.

Όμως, δεν έλαβε απάντηση και την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου εστάλη στον υπουργό εξώδικο.

Ακολουθεί απόσπασμα του εξωδίκου:

«Κύριε Υπουργέ, κύριε Γεωργιάδη,

Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για τον σχολιασμό του δημοσιεύματος μου, ως «αισχρά σεξιστικό και αναξιοπρεπές», καθώς και την υπόδειξη σας “Εγώ θα σας έλεγα να μην κιτρινίζετε τόσο και να αφήσετε τα προσωπικά των ανθρώπων έξω από το δημόσιο διάλογο”.

Είμαι δημοσιογράφος μαχόμενος, δημοσιογράφος του ρεπορτάζ και των αποκαλύψεων. Σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία μου ουδέποτε έγραψα ή έστω υπαινίχθηκα σεξιστικό σχόλιο. Ως άνθρωπος είμαι βαθύτατα ανθρωπιστής. Ως πολιτικό ον είμαι βαθύτατα δημοκράτης, άνθρωπος του “μεσαίου χώρου”, επουδενί ακραίος, ενώ δεν διακρίνομαι ούτε και ενστερνίζομαι το ρατσισμό, μορφή του οποίου είναι και ο σεξισμός. Ουδέποτε θεώρησα, αλλά και εν τοις πράγμασι αντιμετώπισα την γυναίκα ως κατώτερο ον. Τουναντίον!

Η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή, αλλά και αποτελεί μια προσωπική εκτίμηση, μια αυτογνωστική διαδικασία. Επειδή, λοιπόν, στη ζωή μου υπήρξα πάνω από όλα αξιοπρεπής, υπερήφανος με ευγένεια ήθους, πληρώνοντας πολλές φορές το ανάλογο τίμημα, σαφώς και δεν θα έγραφα ποτέ κάτι το οποίο θα ήταν πράγματι αναξιοπρεπές.

Η δε χρήση του όρου “αισχρά” αποτελεί μια εξαιρετικά “βεβαρυμένη” διατύπωση, η οποία επιτείνει δυσανάλογα την “κριτική” στο άρθρο μου, εκφεύγοντας από τα θεμιτά όρια αυτής.

«Κίτρινο τύπο» δεν υπηρέτησα ποτέ, ουδέποτε υπήρξα φορέας του. Ως προς τα προσωπικά των ανθρώπων είναι πράγματι εκτός του δημοσίου διαλόγου, εκτός και εάν αφορά δημόσια πρόσωπα τα οποία κατέχουν δημόσιες θέσεις και οφείλουν να δέχονται κριτική, αλλά και να απαντούν σε εύλογους προβληματισμούς που προκύπτουν από ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις τους.

Δυστυχώς,

Η χρήση των ανωτέρω λέξεων από εσάς, άριστου γνώστη της ελληνικής γλώσσας, είναι προδήλως προσβλητική ως προς το πρόσωπο μου, τόσο ως ανθρώπινη ύπαρξη, όσο και ως δημοσιογράφου. Γίνεται δε, από εσάς με πλήρη γνώση του νοήματος των λέξεων που χρησιμοποιήσατε. Πρόδηλο εξ αυτού του λόγου η πρόθεση σας να με θίξετε ως άνθρωπο προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψη μου αλλά και ως δημοσιογράφο, αποδίδοντας μου «κίτρινο τύπο» και ταπεινά ελατήρια.

Με παρουσιάζετε και με παραδίδετε στην κρίση των χρηστών ως σεξιστή, δηλαδή ένα είδος ρατσιστή, ο οποίος θεωρεί την γυναίκα υποδεέστερη του άνδρα, γεγονός το οποίο είναι προδήλως τόσο προσβλητικό όσο και αναληθές για την τιμή και την υπόληψη μου, αφενός την ανθρώπινη και αφετέρου την επαγγελματική.

Επειδή δε προφανώς ο χαρακτηρισμός δεν επαρκή τον προσδιορίζετε και με το επίρρημα «αισχρά», ώστε με εμφανίζετε πέραν του σεξισμού και ως φορέα αισχρότητας, επιτείνοντας στο έπακρο την έκταση του μειωτικού χαρακτηρισμού.

Με παρουσιάζετε και με παραδίδετε στην κρίση των χρηστών ως αναξιοπρεπή, ενώ η αξιοπρέπεια αποτελεί αναγκαία συνθήκη του προσωπικού και κοινωνικού γίγνεσθαι, διότι πάντοτε κέρδιζα τον σεβασμό των άλλων με τον τρόπο της ζωής μου. Αλήθεια πως προκύπτει από το άρθρο η ιδιότητα και ο τρόπος ζωής μου, κατά τον οποίο δεν σέβομαι τον εαυτό μου; Πως τον ταπεινώνω; Ποια η μικρότητα, η ποταπότητα και η ευτέλεια;

Ως επαγγελματία δημοσιογράφο θίγετε το κύρος μου, προσβάλλοντας με διότι με παραδίδετε στους χρήστες ως δημοσιογράφο, ο οποίος προάγει τον κιτρινισμό, δηλαδή την σκανδαλοθηρία, ότι δήθεν σκόπιμα και χωρίς την τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, υπερβάλλοντας, συκοφαντώντας προσπαθώ να αποσπάσω την προσοχή του αναγνωστικού κοινού.

Με εμφανίζετε να γράφω όσα γράφω κινούμενος από ταπεινά αίτια προκύπτοντα από ένα ποταπό χαρακτήρα, ο οποίος ασχολείται άνευ λόγου και αιτίας με τα προσωπικά των ανθρώπων και τα δημοσιοποιεί, προκειμένου να εμφανίσει επαγγελματική καταξίωση.

Συνακόλουθα και αναντίρρητα με τον τρόπο αυτό θέτετε εν αμφιβόλω και την αλήθεια των γραφομένων μου.

Πλην όμως αρκεί απλή ανάγνωση του άρθρου μου, ώστε να καταδειχθεί ότι ουδόλως τεκμηριώνονται οι χαρακτηρισμοί αυτοί. Από πουθενά δεν προκύπτει αισχρός σεξισμός, αφού πουθενά στο άρθρο δεν συνδέεται η γυναικεία φύση της κας Μπαλαούρα με την ανέλιξη της στο χώρο της Διοίκησης Νοσοκομείων.

Η αναφορά στον σύζυγο της και στη διαδρομή της ως Διοικήτριας Νοσοκομείων είναι αληθή γεγονότα. Δεν υφίσταται ούτε καν υπαινιγμός πως ό,τι έκανε το έκανε λόγω της γυναικείας της φύσης, ούτε ότι δεν θα έπρεπε να ανελιχθεί επειδή ήταν γυναίκα. Στη θέση της θα μπορούσε να ήταν και οποιοσδήποτε άνδρας εάν είχε την ίδια πορεία και την ίδια συγγενική σχέση. Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο σκεπτικό αποκάλυψα στα Piperata.gr τις επιλογές της κυβέρνησης για την πλήρωση των θέσεων διοικητών νοσοκομείων που αφορούν ανεπάγγελτο ηλεκτρολόγο, συνταξιούχο δάσκαλο, ιδιοκτήτη ταβέρνας, αποτυχημένους πολιτευτές, απόστρατους, καταδικασμένο ιατρό – χειρουργό για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο κλπ.

Επίσης, από πουθενά δεν προκύπτει αναξιοπρέπεια. Πραγματικά γιατί είναι αναξιοπρεπές να παραθέτεις αληθινά γεγονότα;

Ως προς το “κίτρινος τύπος” πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να μου υποδείξετε σε τι συνίσταται ο κιτρινισμός. Σε ποιο σημείο του άρθρου διαγιγνώσκεται η σκανδαλοθηρία, η σκοπιμότητα, η ωμότητα η μη τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η υπερβολή ή η συκοφαντία, προκειμένου να αποσπάσω την προσοχή του αναγνωστικού κοινού.

Τους ανωτέρω δε προσβλητικούς για την τιμή και την υπόληψη μου ισχυρισμούς διαδίδετε σε τρίτους με εμφανή στόχο να «αποδυναμώσετε» το ρεπορτάζ, αλλά και γενικότερα το συνεχώς ανερχόμενο αποκαλυπτικό σάιτ: www.Piperata.gr. Προσπαθείτε να απομακρύνετε τον αναγνώστη από το πραγματικό γεγονός καταρρακώνοντας την τιμή και την υπόληψη του γράφοντος.

Επειδή όλα τα ανωτέρω είναι όχι μόνο για το Piperata.gr, προσβλητικά, συκοφαντικά και δυσφημιστικά, αλλά πρωτίστως για την τιμή και την υπόληψη μου, καθώς με εμφανίζουν ως άνθρωπο με ταπεινά ένστικτα, ρατσιστή κατά των γυναικών, αναξιοπρεπή, επαγγελματικά «κιτρινίζων» και ουσιαστικά δημοσιογράφο που ασχολείται με την σκανδαλοθηρία και την προσωπική ζωή των δημοσίων προσώπων.

Επειδή η ανάρτηση σας παραμένει και είναι προσιτή σε κάθε χρήστη του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου,

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την ανοίκεια και αναίτια επίθεση εναντίον μου με τους ανωτέρω προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ να ανακαλέσετε με δήλωση σας, η οποία θα καταχωρισθεί κάτω από την επίμαχη ανάρτηση σας, η οποία θα έχει ούτω:

“Ανακαλώ την από 23-11-2019 ανάρτηση μου στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης TWITTER και συγκεκριμένα τις φράσεις: “Το δημοσίευμα σας είναι αισχρά σεξιστικό και αναξιοπρεπές”. “Εγώ θα σας έλεγα να μην κιτρινίζετε τόσο και να αφήσετε τα προσωπικά των ανθρώπων έξω από το δημόσιο διάλογο”.

Δηλώνω ότι αναγνωρίζω ότι η γενόμενη αναφορά ήταν υπερβολική, δεν στηριζόταν σε ιδία γνώση της προσωπικότητας του γράφοντος Πάρι Κουρτζίδη, την προσωπικότητα του οποίου σέβομαι και τιμώ”.

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ να απέχετε στο μέλλον από κάθε παρόμοια υβριστική, συκοφαντική και δυσφημιστική συμπεριφορά σε βάρος μου.

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι εάν δεν προβείτε στην ανάκληση των επίμαχων χαρακτηρισμών σας και δεν αποσύρετε τις επίμαχες φράσεις εντός δέκα ημερών -αφού πρώτα όμως αναρτήσετε στον ίδιο χώρο την δήλωση ανάκλησης και την οποία θα διατηρήσετε τουλάχιστον 10 ημέρες-, επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.

Πηγή: Piperata.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter