Εξώδικο του Παναθηναϊκού στην Euroleague

Εξώδικο του Παναθηναϊκού στην Euroleague

Στη νομική εταιρεία, «Toda & Nel-lo Abogados», που εδρεύει στην Βαρκελώνη ανέθεσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός την υπεράσπιση της, σχετικά με την απόφαση της Euroleague να προχωρήσει σε παρακράτηση 681.910 ευρώ, που αντιστοιχούν στα έσοδα της ομάδας από τις νίκες στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η διοργανώτρια Αρχή κατέληξε σε αυτή την κίνηση, προκειμένου να είναι κατοχυρωμένη από τα πρόστιμα που έχει υποβάλει ο Ανεξάρτητος Δικαστής της Euroleague στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Με έγγραφο που απέστειλε στην Euroleague η νομική εταιρία στις 24/4, εκ μέρους της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, γνωστοποιεί το εξώδικό που κατέθεσε στη διοργάνωση, επισυνάπτει την απόδειξη που πιστοποιεί από που προκύπτουν τα 681.910 ευρώ (από 19 νίκες), εξηγεί γιατί είναι παράνομη η απόφαση της παρακράτησης, ενώ ζητά την κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός εντός 72 ωρών. Σε διαφορετική περίπτωση, η υπόθεση θα καταλήξει στο δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Euroleague είχε προθεσμία να καταβάλει το ποσό μέχρι τις 15 Απριλίου.

Αναλυτικά το περιεχόμενο τoυ εξώδικου:

«Αγαπητοί κύριοι,

Σας γράφουμε εκ μέρους και ως νόμιμοι εκπρόσωποι του πελάτη μας, Παναθηναϊκού.

Μας παρασχέθηκε επίσημη απόδειξη της ύπαρξης μη εκπληρωμένου χρέους που οφείλεται από εσάς στους πελάτες μας ύψους 681.910 ευρώ. Το συγκεκριμένο ποσό προκύπτει και από την απόδειξη που επισυνάπτεται μαζί με όλες τις λεπτομέρειες.

Το ‘Αρθρο 9 της συμφωνίας μεταξύ των συλλόγων που επιτρέπει στην Euroleague να παρακρατεί ποσά λόγω προστίμου δεν έχει εφαρμογή εδώ γιατί: α) το πρόστιμο δεν είναι τελικό, αφού εκκρεμούν νέες εφέσεις και β) η Euroleague έχει ήδη δεσμεύσει το ποσό των 300.000 ευρώ ώστε να εγγυηθεί πως δεν θα υπάρξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, η Euroleague πρέπει να πληρώσει το πλήρες ποσό στο χρονικό διάστημα που αναφέρεται.

Προκειμένου να αποφευχθεί η έναρξη των νόμιμων διαδικασιών εις βάρος της Euroleague, σας ζητούμε α) να πληρώσετε τις 681.910 ευρώ μέσα στις επόμενες 72 ώρες από τη στιγμή που θα λάβετε τη συγκεκριμένη επιστολή ή β) να επικοινωνήσετε μαζί μας στο ίδιο διάστημα, ώστε να βρούμε έναν φιλικό τρόπο για να εκπληρωθεί εξ ολοκλήρου το χρέος.

Αν ο πελάτης μας δεν λάβει πλήρη ικανοποίηση όσων ζητούμε ή δεν επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρεθεί λύση στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τότε έχουμε εντολή από τον πελάτη μας να ξεκινήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες εναντίον της εταιρίας σας, ζητώντας την αποπληρωμή του χρέους 681.910 ευρώ, συν τα πρόσθετα ποσά που μπορεί να προκύψουν στο εξής. Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι θα ζητήσουμε επίσης από το δικαστήριο την πληρωμή των εξόδων καθυστέρησης, καθώς και τα έξοδα της διαδικασίας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter