Σκιαγράφηση του σκανδάλου Qatargate και της Καϊλή από τους Financial Times

Σκιαγράφηση του σκανδάλου Qatargate και της Καϊλή από τους Financial Times

«Έζησε τη ζωή της περισσότερο σαν σταρ του κινηματογράφου» μέσα «σε γιοτ στο Αιγαίο, λαμπερά νυχτερινά κέντρα στην Αθήνα, και διακοπές στην Καραϊβική» είναι μερικά από όσα γράφουν οι Financial Times σχετικά με το σκάνδαλο QatarGate και την Εύα Καϊλή.

Η εφημερίδα κάνει αναφορά στις συζητήσεις σε πάνελ με δισεκατομμυριούχους και ταξίδια στο εξωτερικό, ανάμεσά τους και εκείνο στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Η τελευταία πράξη δεν έχει γραφτεί ακόμη. Είναι αθώα η Καϊλή, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της; Εξαπατήθηκε από τον σύντροφό της; Ή μήπως εκμεταλλεύτηκε την εποπτεία για να γεμίσει τις τσέπες της;» σημειώνει η οικονομική εφημερίδα και συμπληρώνει «όποια και αν είναι η απάντηση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το λεγόμενο σκάνδαλο του Qatargate συγκλόνισε την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανάγκασε να αντιμετωπίσει δυσάρεστες αλήθειες για το πώς διαχειρίζεται το λόμπι από ξένες δυνάμεις».

Σύμφωνα με τους FT η Εύα Καϊλή λειτουργούσε ως “inside woman” του Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος εδώ και λίγο καιρό συνεργάζεται με τις βελγικές αρχές και «κελαηδάει».

Εύα Καϊλή: Τι αποκαλύπτει το ένταλμα σύλληψης για τις… βαλίτσες

Η απάντηση του δικηγόρου της:

«Δεν υπάρχει αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα». Αυτό σημειώνει ο δικηγόρος της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ίδιος, «κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πληρεξουσίου δικηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου:

«Η κυρία Καϊλή έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία στις 10/12/22, απολογία στον ανακριτή στις 11/12/22, νέα κατάθεση στην αστυνομία στις 19/12/22, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν λέει ότι έδωσε την βαλίτσα με τα χρήματα στον πατέρα της ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΡΥΨΕΙ. Το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΑ των καταθέσεων -απολογίας, στις 9/12/22, δεν υπάρχει συνεπώς αποδεικτικό μέσο που να στηρίζει την εσφαλμένη παραδοχή του ότι η κυρία Καϊλή έδωσε εντολή να κρύψει ο πατέρας της τα χρήματα. Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφο της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει την βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, το οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της Le soir. Η διαρροή στοιχείων της δικογραφία ρητά απαγορεύεται στο Βέλγιο, γιατί προκαλεί δυσχέρεια στην έρευνα αλλά και εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter