«Ευαγγελισμός»: Καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες ασθενών λόγω διασποράς κορονοϊού στην αιματολογική κλινική

«Ευαγγελισμός»: Καθυστερήσεις στις χημειοθεραπείες ασθενών λόγω διασποράς κορονοϊού στην αιματολογική κλινική

Καθυστερούν στη λήψη της απαραίτητης χημειοθεραπευτικής αγωγής αιματολογικοί ασθενείς, καθώς η αιματολογική κλινική του Nοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι πλέον εδώ και μέρες, σε καραντίνα λόγω εκτεταμένης διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του Ευαγγελισμού «δεν γίνονται πλέον εισαγωγές αιματολογικών ασθενών στην κλινική, αλλά νοσηλεύονται σε θαλάμους άλλων κλινικών ως διασπορά! Αυτή η κατάσταση έχει οδηγήσει αναπόφευκτα αιματολογικούς ασθενείς στο να καθυστερήσουν στην λήψη της απαραίτητης χημειοθεραπευτικής αγωγής».

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου εξηγούν ότι ένα από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά ασθενείς, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στην αιματολογική κλινική είναι η ανυπαρξία θαλάμων προστατευτικής μόνωσης, όπως μάλιστα προβλέπεται από τις διεθνείς οδηγίες γι’ αυτή την κατηγορία ασθενών (ασθενείς με λέμφωμα, λευχαιμία πολλαπλό μυέλωμα κλπ.). Αντ’ αυτού η νοσηλεία τους γίνεται σε εξάκλινους, τρίκλινους θαλάμους, πολλές φορές μάλιστα και σε φορεία, κάτι που τους εκθέτει σε αυξημένο κίνδυνο μολύνσεων που είναι γι’ αυτούς τους ασθενείς ένα από τα βασικότερα αίτια νοσηρότητας.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα ύπαρξης θαλάμων προστατευτικής μόνωσης για τους ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, αριθμητική επάρκεια ειδικευμένου προσωπικού, αλλά και τη διενέργεια συχνών διαγνωστικών ελέγχων στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που φροντίζει αυτούς τους ασθενείς. Σε περιόδους μάλιστα έξαρσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (γρίπη, RSV, SARS-COV-2 κλπ), ο συγχρωτισμός που υπάρχει σε έναν εξάκλινο θάλαμο έχει ως αποτέλεσμα τη διασπορά και τη βαρύτερη νόσηση για την ιδιαίτερα ευπαθή αυτή ομάδα ασθενών που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή τους.

Με ανακοίνωση του το σωματείο  εργαζομένων καταγγέλλει οτι το πρόβλημα έχει γνωστοποιηθεί στη Διοίκηση εδώ και μία εβδομάδα, ωστόσο δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο για να λυθεί. Παίρνοντας υπόψη και τα υπόλοιπα ζητήματα που σχετίζονται με την μεγάλη αναντιστοιχία προσωπικού –θαλάμων και λοιπών αναγκαίων δομών στην Αιματολογική Κλινική Λεμφωμάτων και την Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, καλούν τη διοίκηση και το υπουργείο υγείας να πάρουν άμεσα μέτρα – όπως έχουν υποχρέωση – για τη διασφάλιση των όρων νοσηλείας αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης στις λοιμώξεις κατηγορίας ασθενών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού»:

Διαβάστε επίσης:

Ευαγγελισμός: Σχεδόν 200 γιατροί καταγγέλλουν την απόλυση του ορθοπεδικού Νικόλα Σκούφογλου (λίστα)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter