Ευάγγελος Αποστολάκης: Από «Σπαντιδάκης» υπουργός

Ευάγγελος Αποστολάκης: Από «Σπαντιδάκης» υπουργός
Ο νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Αποστολάκης με τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο

Ο πρώην ναύαρχος και πρώην υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης ήταν το πρόσωπο αυτού του ανασχηματισμού υφυπουργών του Κυριάκου Μητσοτάκη με νικητή, πίσω από τις κουίντες, κορυφαία οικογένεια της οικονομικής ελίτ του τόπου.

Πόσοι όμως θυμούνται πως όταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επέλεγε να υπουργοποιήσει τον κ. Αποστολάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αντιδράσει συγκρίνοντας μάλιστα τον νέο υπουργό με τον χουντικό Σπαντιδάκη!

«Ποτέ καμία κυβέρνηση στην Μεταπολίτευση δεν επέλεξε ως πολιτικό προϊστάμενο του στρατεύματος εν ενεργεία αξιωματικό… ο τελευταίος που υπουργοποιήθηκε φορώντας στολή ήταν ο Γρ. Σπαντιδάκης, αρχηγός ΓΕΣ την 21 Απριλίου του 1967», είχε πει επί λέξει ο πρόεδρος της ΝΔ!

Η σύγκριση μάλιστα με τον χουντικό Σπαντιδάκη, είχε σηκώσει πολύ σκόνη και είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση Αποστολάκη ο οποίος μιλούσε για προσβολή στο στράτευμα. Αλλά στην πολιτική τελικά όλα επιτρέπονται ειδικά αν πρόκειται για την καρέκλα. Το ρεπορτάζ μάλιστα έλεγε, χωρίς να διαψευστεί, ότι το όνομα του κ. Αποστολάκη είχε παίξει για την θέση του ΠτΔ. Κάτι που είχε επιβεβαιώσει και ο ίδιος σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Και μπορεί κάποιοι να σκεφτούν ότι η υπουργοποίησή του σημαίνει κοινή γραμμή σε τόσο σοβαρά θέματα όπως η Πολιτική Προστασία. Το επιχείρησε και το Μαξίμου βάζοντας τους δημοσιογράφους του να διαρρέουν ότι ενημερώθηκαν για το θέμα τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κα. Γεννηματά. Μόνο που ενημερώθηκαν δέκα λεπτά πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού! Το αποτέλεσμα ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ είπε επί λέξει στο τηλέφωνο: «αυτό δεν είναι συναίνεση είναι προσφορά καρέκλας και εξαγορά πολιτικού. Η συναίνεση απαιτεί συνεννόηση και συγκεκριμένες δράσεις».

Ο κ. Αποστολάκης είχε ενημερώσει χθες τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Και ήταν γνώστης της οργής του κ. Τσίπρα που του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία. Μάλιστα ο κ. Αποστολάκης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς. Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter