Ευάγγελος Βενιζέλος: Το… φόβο μου να ‘χετε!

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το… φόβο μου να ‘χετε!

«Όλοι όσοι φοβούνται ότι θα με βρουν μπροστά τους, θα με βρουν μπροστά τους και μόνο εκ του λόγου ότι αυτό φοβούνται, δηλαδή είναι μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία»! Τάδε έφη Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις μέρες μετά το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης…

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη που έδωσε στην «Athens Voice», αφού καταπιάστηκε με τα γνωστά περί αποτυχίας της σημερινής κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα και δη στο θέμα του χρέους – στο οποίο ο ίδιος, ως γνωστόν… θριάμβευσε το 2012, ρημάζοντας λιγουλάκι και τα ασφαλιστικά ταμεία – ανέλυσε τα προτάγματα του σχεδίου «Ελλάδα Μετά», σύνθημα του δικής του εμπνεύσεως Κύκλου Ιδεών. 

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο έπραξε και στην ομιλία του στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπου μπροστά από το σύνθημα της παράταξης «Η Ελλάδα Μπροστά», εκείνος ανέλυε το… δικό του «Ελλάδα Μετά»!

 Ελλάδα να’ ναι κι ότι να’ ναι, σύντροφοι…

Όσο για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και συγκεκριμένα του δικού του κόμματος , ο κ. Βενιζέλος φρόντισε να μας υπενθυμίσει εν νέου το σφάλμα του Γιώργου Παπανδρέου, να αναλάβει μόνο του το ΠΑΣΟΚ το βάρος της διαχείρισης της κρίσης το 2010. Και του τα έλεγα εγώ, λέει και ξαναλέει: «Ήμουν ριζικά αντίθετος με αυτό, είχα προτείνει να ζητηθεί συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, με την πρότασή μου για αυξημένη πλειοψηφία, για 180 ψήφους. Δεν συμφώνησε ο τότε πρωθυπουργός». Έτσι, όταν το 2011 ζήτησε (σ.σ. ο ΓΑΠ) να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας (σ.σ. με τον Αντωνάκη), «ήταν πολύ αργά». Παρ’ όλα αυτά, πρόεδρε (σ.σ. Ευάγγελε), εσύ δεν είχες πρόβλημα να αναλάβεις αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, στη χειρότερη τότε οικονομική συγκυρία! Για το καλό του τόπου, βεβαίως-βεβαίως…

Όπως και να έχει, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μας προειδοποιεί ότι όσο πλησιάζουμε στο χρόνο των εκλογών, οι κινήσεις της κυβέρνησης «θα είναι πολωτικές και ακραίες». Και όχι μόνον. Θα έχουμε και πολιτική και θεσμική όξυνση, λέει: «θα δούμε πολλά παιχνίδια με το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη, το μηχανισμό του δημοψηφίσματος». Λες και όλα αυτά τα τελευταία χρόνια των μνημονίων, όλοι οι προηγούμενοι μας είχατε… τσακίσει στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη!

 Να μην θυμηθούμε και το δημοψήφισμα, που διακαώς επιθυμούσε ο ΓΑΠ και δεν έγινε μόνο και μόνον επειδή κόντεψαν να πάθουν… εγκεφαλικό Μέρκελ και Σαρκοζί μαζί!

Κατά τον Βενιζέλο, πάντως, ο μεσαίος χώρος στην Ελλάδα κινείται «συμπλεγματικά και ενοχικά προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ», γι’ αυτό και δεν βλέπει άσπρη μέρα. Υπάρχουν όμως, λέει (σ.σ. στο μεσαίο χώρο) «και παλιά αντιδεξιά ανακλαστικά, που κάνουν κάποιους να ντρέπονται επειδή η ΝΔ προσχώρησε το Νοέμβριο του 2011 στη δική μας πολιτική»! Δηλαδή, όταν λέμε «δική σας πολιτική», εννοούμε πως κατάλαβε επιτέλους ο Αντώνης – ο «μπεσαλής», όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Ευάγγελος – ότι τα Ζάππεια δεν βγαίνουν και άρχισε να στηρίζει μνημόνιο… δαγκωτό!

Επιπλέον, αυτό που λείπει από τον μεσαίο χώρο, ως εκ τούτου και από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, της οποίας παραμένει – προς το παρόν – βουλευτής, είναι «ο καθαρός λόγος, η στρατηγική, δηλαδή η διεκδίκηση του προοδευτικού κέντρου». 

Τώρα, το γεγονός ότι η Φώφη πιστεύει ότι ο λόγος της είναι καθαρότατος και η στρατηγική της συνταγή επιτυχίας, ο Βενιζέλος δεν το βλέπει ούτε με… το κιάλι! 

Ο ίδιος, πάντως, ως «εθνικό κεφάλαιο» που είναι, έχει πατριωτικό καθήκον και παραταξιακό να πει αυτά που πιστεύει, όπως τόνισε. Τώρα, αν κάποιοι φοβούνται ότι θα τον βρουν μπροστά τους, ε θα τον βρουν και μόνον επειδή φοβούνται! Είπαμε, αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Χαίρε Καίσαρ!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter