Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε ο Δήμαρχος (Photos-Videos)

Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού άφησε ο Δήμαρχος (Photos-Videos)

Σε δύο μέτωπα εκτείνεται το μέτωπο της πυρκαγιάς που κατακαίει από χθες το Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Ο δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς μιλώντας στον Αθήνα 9,84 άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε από εμπρησμό. 

“Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα” είπε ο κ. Ψαθάς που δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στη μέρα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο. Ανέφερε επίσης ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές.

Μόλις ξημέρωσε δύο αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα σηκώθηκαν και άρχισαν ρίψεις νερού καθώς τα μέτωπα της φωτιάς είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν από επίγεια τμήματα της πυροσβεστικής. 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς και σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Άνοιξε ο δρόμος

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, για την οποία χθες -για λόγους ασφαλείας- είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

Ολονύκτια μάχη

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες έδιναν οι πυροσβέστες με την μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κοντοδεσπότι Εύβοιας. Ο δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στη φωτιά συνδράμει και η Περιφέρεια Αττικής.

Ολοκληρώθηκε προληπτικά για λόγους ασφαλείας η εκκένωση του χωριού Σταυρός και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού. Εκεί αυτή την ώρα έχουν φτάσει λεωφορεία για να παραλάβουν περίπου 150 άτομα, τα οποία θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία για να περάσουν τη βραδιά τους, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιες θα είναι οι εξελίξεις μέσα στη νύχτα.

Ήδη στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των δήμων όσο και μεγάλα βαριά μηχανήματα από τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Παράλληλα, στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς και οχήματα των δήμων.

Την ίδια ώρα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Εύβοια από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Στερεά Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων: Πολύ δύσκολη η φωτιά




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter