Ευδοκιμούν οι Πιτσιλήδες…

Ευδοκιμούν οι Πιτσιλήδες…

«Δικαιοσύνη παντού» ήταν το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προεκλογική περίοδο του Μαΐου, το οποίο σχεδόν λοιδορήθηκε από ειδικούς και μη της επικοινωνίας. Η αλήθεια είναι, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, ότι η καμπάνια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Μεγαλύτερη αλήθεια όμως είναι ότι το σύνθημα έθετε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ταλανίζουν σήμερα την ελληνική κοινωνία: την έλλειψη δικαιοσύνης. Ενας καλοπροαίρετος θα ρωτήσει «γιατί αφού η έλλειψη δικαιοσύνης αποτελεί κυρίαρχο ζήτημα, το σύνθημα δεν βρήκε ανταπόκριση στην πλειονότητα της κοινωνίας;».

Εδώ εντοπίζεται το ελληνικό παράδοξο. Ενώ οι πολίτες διαμαρτύρονται για την ανομία η οποία διατρέχει διαγώνια όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς τους, ενώ κατ’ επανάληψη έχει καταγραφεί ότι σε συντριπτικό ποσοστό έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, εντούτοις δεν φαίνεται την ώρα της κάλπης τα ζητήματα αυτά να αποτελούν προτεραιότητα για την επιλογή του ψηφοδελτίου.

Δυστυχώς, οι πολίτες φαίνεται να πορεύονται έχοντας αποδεχτεί τις ισοπεδωτικές λογικές που τους σερβίρουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ ότι «όλοι ίδιοι είναι», ότι «όλοι βάζουν το δάχτυλο στο μέλι», ότι «παντού η δικαιοσύνη είναι τυφλή», λογικές που όχι μόνο εξυπηρετούν αλλά λειτουργούν ως θερμοκήπια διαιώνισης των καθεστώτων ανομίας. Το σύστημα Μητσοτάκη πέντε χρόνια τώρα κυβερνά χρησιμοποιώντας στην καλύτερη περίπτωση τους νόμους κατά το δοκούν και κατά βούληση ώστε να εξυπηρετεί ημετέρους και στη χειρότερη αλλά συνηθέστερη παραβιάζοντάς τους εξόφθαλμα για να εκδικηθεί, ακόμη και να εξοντώσει όσους αντιστέκονται στο καθεστώς.

Μητσοτάκης, καθώς είναι κυρίαρχος του παιχνιδιού και στο πολιτικό σκηνικό αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του, δεν διστάζει, όπως έδειξε και στον τελευταίο ανασχηματισμό, να εξυπηρετεί συμφέροντα χωρίς να υπολογίζει το κόστος και να πολιτεύεται με κυρίαρχη λογική «πας μη ων μεθ’ ημών, καθ’ ημών» (οποιοσδήποτε δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας). Το καθεστώς δεν αποδέχεται την αμφισβήτηση της εξουσίας του από κανέναν. Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει (και) εναντίον του Documento αυτό αποδεικνύει. Κι αυτό είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης Δικαιοσύνης. Μέχρι η χώρα να αποκτήσει Δικαστές θα ευδοκιμούν οι Πιτσιλήδες…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter