Εύκολη νίκη ο Ολυμπιακός (3-0 τον ΟΦΗ) αφιερωμένη στα θύματα της θύρας 7

Εύκολη νίκη ο Ολυμπιακός (3-0 τον ΟΦΗ) αφιερωμένη στα θύματα της θύρας 7

Στη σκιά της «μαύρης» επετείου 40 χρόνων (8/2/81) από την τραγωδία της θύρας 7 όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο 21 φίλαθλοι, ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα τον ΟΦΗ με 3-0 φθάνοντας τις 18 νίκες στην 21η αγωνιστική της Super League 1.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και αφού στο 6’ ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Μασούρα από τον Βάτερμαν, στο επόμενο λεπτό οι Μπα και Εμβιλά έχασαν μοναδική ευκαιρία να χριστούν σκόρερ. Τελικά στο 19’ μετά από χαμένη ευκαιρία του Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά βρήκε τον Εμβιλά ο οποίος με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ.

Το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με τον γηπεδούχο να θέλει να τελειώσει το ματς από το πρώτο ημίχρονο αλλά ο Βάτερμαν έσωσε στις ευκαιρίες των Μασούρα και Βαλμπουενά. Τελικά στο 37’ ο Βαλμπουενά και πάλι με μια δεύτερη ασίστ βρήκε τον Μασούρα κι αυτός με πλασέ έκανε το 2-0…

Στο 40’ ο Μαρτίνς έχασε με τραυματισμό τον Μπρούμα και πέρασε στο ματς τον Φορτούνη που έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 44’. Στις καθυστερήσεις ο Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από έλεγχο του VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρερ.

Στο 2ο ημίχρονο, οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν όπως τελείωσαν το πρώτο μέρος, με μια ακόμη χαμένη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Φορτούνη. Στο 63’ πέρασε στο ματς για πρώτη φορά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο 68’ από σέντρα του Φορτούνη ο Ελ Αραμπί πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν κι έκανε το 3-0 με το 15ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Στο 80’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σίλβα αλλά ο Φορτούνης που το εκτέλεσε έστειλε την πάλα στο δοκάρι και άουτ. Οι Πειραιώτες έχασαν κι άλλες ευκαιρίες ως το τέλος του ματς με Χασάν και Καμαρά και το 3-0 παρέμεινε…

Ο διαιτητής Γκορτζίλας έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ουές, Ανδρούτσο, Ρέαμπτσιουκ, Μασούρα, Σελίμοβιτς,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Μπα (63’ Παπασταθόπουλος), Σεμέδο, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά, Εμβιλά, Βαλμπουενά (63’ Σίλβα), Μασούρας (70’ Ραντζέλοβιτς), Μπρούμα (40’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί (70’ Χασάν).

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Σελίμοβιτς, Διαμαντής (61’ Μίγγος), Λυμπεράκης, Κοροβέσης (61’ Γιαννούλης), Στάικος, Βαφέας (78’ Ντε Γκούζμαν), Γρίβας, Στούρτζεον (78’ Καστάνιος), Γκαργκαλατζίδης (61’ Σαρντινέρο).

Ημέρα μνήμης

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα έγινε κατάθεση στεφάνων για τη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7, στο μνημείο έξω από το Γεώργιος Καραϊσκάκης και χωρίς την παρουσία κόσμου. Οι παίκτες των δύο ομάδων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας τριαντάφυλλα που κατέθεσαν στο μνημείο κάτω από την εξέδρα στη θύρα 7, ενώ στα μάτριξ του γηπέδου έπαιζε βίντεο με τις τραγικές στιγμές που εκτυλίχτηκαν στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 στο παλιό στάδιο «Καραϊσκάκη» μετά το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ 6-0… 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter