Ευλογιά των πιθήκων: Πυρετό και εξανθήματα εμφανίζει ο νοσηλευόμενος τουρίστας στο Αττικό

Ευλογιά των πιθήκων: Πυρετό και εξανθήματα εμφανίζει ο νοσηλευόμενος τουρίστας στο Αττικό

Χωρίς ακόμα να είναι επισήμως γνωστή η κατάσταση του ασθενούς τουρίστα που από την Κεφαλονιά μεταφέρθηκε νωρίτερα στο Αττικό νοσοκομείο, καθώς αύριο νωρίς το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα του τουρίστα, σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζει κάποια από τα χαρακτηριστικά συμπτώματα της ευλογιάς των πιθήκων. Πιο συγκεκριμένα,  ο άνδρας φέρεται να έχει πυρετό και εξανθήματα σε όλο του το σώμα, ενώ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το ευχάριστο είναι ότι η σύντροφός του για την ώρα παραμένει ασυμπτωματική.

Ο άνδρας διακομίστηκε αεροπορικώς χθες το βράδυ (21/5) μέσα σε ειδική αποστειρωμένη κάψουλα μεταφοράς, ενώ το ιατρικό προσωπικό που τον συνόδευσε φόρεσε τις ειδικές στολές, όπως και στα περιστατικά κορονοϊού.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter