Ευλόγησον

Ευλόγησον

Οι σφαγές στο εσωτερικό της εκκλησίας όχι µόνο δεν ακολουθούν εκκλησιαστικούς κανόνες αλλά δεν έχουν καν κανόνες.

Οι σιωπηλές ενδοεκκλησιαστικές αντιπαραθέσεις είναι συνήθως αιµατηρές και σίγουρα δεν κινούνται µε τον… σταυρό. Οποτε όµως πάρουν έκταση και βουή το χριστεπώνυµο πλήρωµα σοκάρεται αλλά γίνεται και σοφότερο. Η κατάσταση συνήθως ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν συµβούν δύο πράγµατα.

Ή αν υπάρξουν αντιπαραθέσεις µε επίκεντρο τη ρασοφόρο αγάπη (παντός τύπου) ή όταν κάποιος ιερωµένος αποκτά πρόσβαση στην εξουσία χωρίς συγκατάθεση. Τότε γίνεται το θαύµα και η εκκλησία παίρνει το µαστίγιο για να τιµωρήσει τους φαρισαίους.

Και για να µη λέµε πολλά, εδώ και µέρες γίνεται το έλα να δεις µε επίκεντρο τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού, κάποιον πατέρα ∆ηµήτριο.

Ο εν λόγω ιερέας έχει αποκτήσει µεγάλη φήµη, η οποία έχει πάρει και τη µορφή τηλεοπτικού σόου (τέτοιο σόου είχαµε να δούµε από την εποχή των παπαροκάδων).

Κορίτσια που δηλώνουν προβληµατικά στη βάδιση περπατάνε, αόµµατοι βλέπουν, κουφοί ετοιµάζονται να πάνε σε συναυλία του Τσαλίκη, ο οποίος µάλιστα δηλώνει κάτι ανάµεσα σε πιστό και fan του ιερέα του Λυκαβηττού (µεγάλη η χάρη του).

Και να ήτανε µόνο ο Τσαλίκης; Η Ντορέττα Παπαδηµητρίου, ο ηθοποιός Κώστας Σαββιδάκης, ο Πάνος Μουζουράκης και πολλοί άλλοι κάνουν τον σταυρό τους µε τις ευλογίες του παπα-∆ηµήτρη. Φήµη το ξωκλήσι και ακόµη περισσότερη ο παπάς. Να σου οι κάµερες και οι τηλεοράσεις, να σου και η Τατιάνα Στεφανίδου µε τα τηλεοπτικά αφιερώµατα. Επόµενο ήταν να του κόψουν τη φόρα του παπά. Βγήκε ο µητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, και τον αποκάλεσε αγύρτη και απατεώνα και ζήτησε παρέµβαση των αρχών. Μέχρι και η Ιερά Σύνοδος µε ανακοίνωσή της µίλησε για ψευδοπροφήτες.

Γέµισε το YouTube µε «θαύµατα» του παπα-∆ηµήτρη και άγνωστες νεαρές που κλαίνε από τη χαρά της γιατρειάς. Μέχρι και η Τατιάνα κάπου φάνηκε να δακρύζει. «Αγυρτείες» επιµένει ο µητροπολίτης. Αλλά επιµένει και σε κάτι άλλο. Οτι πολλές φορές ήταν έτοιµη η ∆ικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της µετά τις καταγγελίες για απατεωνιές αλλά δεν το έκανε γιατί «υπήρχε παρέµβαση πολιτικών». Ναι, πολιτικοί παρεµβαίνουν γι’ αυτόν που η εκκλησία αποκαλεί αγύρτη. Ποιος θα το περίµενε ότι οι πολιτικοί εκτός από παρεµβάσεις για να σωθούν οι απατεώνες της Siemens και της Novartis παρεµβαίνουν για να σωθούν και οι απατεώνες στην εκκλησία. Είναι ένας πόλεµος µεταξύ έφεσης στο έγκληµα και άφεσης αµαρτιών. Αν µε ρωτάτε ποιοι είναι οι πολιτικοί, θα σας γελάσω. Στη φωτογραφία πάντως, την οποία ανακάλυψαν το militaire.gr και ο δηµοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος, ο διαβόητος ιερέας απολαµβάνει τιµές αγήµατος στο υπουργείο µε τη συνοδεία του υπουργού Εθνικής Αµυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter