Ευρεία νίκη και αυτοδυναμία Τζόνσον δείχνουν τα exit polls

Ευρεία νίκη και αυτοδυναμία Τζόνσον δείχνουν τα exit polls

Οι Συντηρητικοί είναι οι ξεκάθαροι νικητές των εκλογών της 12ης Δεκεμβρίου στη Βρετανία, σύμφωνα με τοexit poll που είδε το φως της δημοσιότητας τα μεσάνυχτα, το οποίο εκτιμά πως το κόμμα του Τζόνσον θα έχει στα χέρια του την αυτοδυναμία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες. 

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες. Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13, με τα επίσημα αποτελέσματα να αναμένονται το πρωί της Παρασκευής.

Αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, τότε ο Μπόρις Τζόνσον και το κόμμα του θα έχει εξασφαλίσει μια σαρωτική νίκη, με τους Εργατικούς να βρίσκονται αντιμέτωποι με μία από τις μεγαλύτερες εκλογικές ήττες τους, χάνοντας 71 έδρες σε σχέση με τις εκλογές του 2017.

Tζόνσον: «Γιορτάστε τη νίκη»

«Ελπίζω να απολαύσετε τη γιορτή απόψε», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το οποίο εστάλη στα μέλη των Συντηρητικών από τον Μπόρις Τζόνσον λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση των exit polls. «Εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς», πρόσθεσε.

«Είναι νωρίς», λένε οι Εργατικοί

«Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος, συμπληρώνοντας στη συνέχεια: «Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter