Ευρωεκλογές 2024: Η απόσυρση του βαρέως πυροβολικού

Ευρωεκλογές 2024: Η απόσυρση του βαρέως πυροβολικού

Οι ευρωεκλογές του Ιουνίου κρύβουν ένα σημαντικό μειονέκτημα για τη ΝΔ. Βαρύ πυροβολικό στελεχών της, που ντυμένοι “δημοσιογράφοι” έδιναν μάχη από την πρώτη γραμμή για τη στήριξή της δεν μπορεί πλέον να αξιοποιηθεί! Όχι, ότι η υπεροπλία της ΝΔ στα ΜΜΕ θα αντιστραφεί, αλλά προσπαθώντας να βρουν τον δρόμο για τις Βρυξέλλες, βασικοί παίχτες της ασκούμενης προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης αποσύρονται από την πρώτη γραμμή και διεκδικούν την εκλογή τους. Ποιος δεν θυμάται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθούσαν να τελειώσουν μία πρόταση και τους διέκοπταν με αγένεια για… την επόμενη ερώτηση ή για διαφημίσεις;

Σε αυτή την προεκλογική μάχη, που έχει ουσιαστικά ήδη ξεκινήσει, ελπίζουμε στην ισότιμη αντιμετώπιση όλων των υποψηφίων, ανεξαρτήτως συνδυασμού, ώστε να συζητήσουμε με ίσους όρους για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών για τη χώρα και την προοπτική της ΕΕ, αλλά φυσικά και για την καθημερινότητά μας. Και επειδή το σύνθημα της χούντας “πατρίς – θρησκεία – οικογένεια” άνοιξε για ορισμένους τον προεκλογικό τους αγώνα, ελπίζουμε να τους ακολουθήσει και να κυριαρχήσει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών τοποθετήσεων της ΝΔ, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξουμε ορισμένα βασικά ζητήματα, όπως:

1) Ως τρίτεκνη μητέρα, έζησα με τον σύζυγο και τα παιδιά μου τη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών 2010-2014 της ΝΔ (και όχι μόνο…): μειώθηκε το οικογενειακό μας εισόδημα, κοκκίνησε το στεγαστικό μας δάνειο, έκλεισαν δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά αλλά και την ηπειρωτική περιφέρεια, χιλιάδες συνάνθρωποί μας απολύθηκαν ή χρεοκόπησαν, κ.ο.κ.. Από την πανδημική κρίση και μετά και ειδικά την τελευταία τουλάχιστον διετία ζούμε στην καθημερινότητά μας την εφιαλτική ακρίβεια, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη εισπρακτική επιλογή της N.Δ. και όχι ανεξέλεγκτο σύμπτωμα των διεθνών συνθηκών.

2) Ως εφοριακός αλλά και ως φορολογούμενη δεν μπορώ να ξεχάσω τη βάρβαρη υπερφορολόγηση των μνημονιακών μέτρων σε άμεση και έμμεση φορολογία την περίοδο 2010 – 2014, καθώς και την ανισότητα με την οποία επιβλήθηκαν άδικα μέτρα συρρίκνωσης των δημόσιων δαπανών, το email Χαρδούβελλη, τα άδεια δημόσια ταμεία που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τις τοποθετήσεις της ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί “29 άδικων φόρων”, μερικούς από τους οποίους είχε υπερψηφίσει και φυσικά ως κυβέρνηση δεν κατήργησε.

Και σε ποια μέτρα προχώρησε η ΝΔ από το 2019 μέχρι σήμερα, ούσα η μόνη κυβέρνηση που δεν παρέλαβε “καμένη γη”, αλλά μια χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο το χρέος και αποθεματικό 37 δισ.; Αύξησε το χρέος της γενικής κυβέρνησης, αύξησε τον εσωτερικό δανεισμό, προχώρησε σε αμέτρητες απευθείας αναθέσεις και έφερε από την πίσω πόρτα πολιτικές λιτότητας, προκαλώντας συνθήκες υπερφορολόγησης στην έμμεση φορολογία.

Στην περίοδο μέχρι τις ευρωεκλογές, εμείς θα έχουμε επιχειρήματα, μνήμη και προτάσεις. Την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση τους τη χαρίζουμε.

* Η Αναστασία Σαπουνά είναι συντονίστρια του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφια ευρωβουλεύτρια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter