Ευρωκοινοβούλιο: Εκδήλωση – φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του

Ευρωκοινοβούλιο: Εκδήλωση – φόρος τιμής στον Μανώλη Γλέζο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του

Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 15:00 (ώρα Βρυξελλών) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία της Ευρωομάδας της Αριστεράς.

Η εκδήλωση στη μνήμη του «πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης» (όπως τον αποκάλεσε ο Charles De Gaulle), πραγματοποιείται με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννησή του, αλλά και τα επίσημα αποκαλυπτήρια της αίθουσας του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, που πλέον φέρει το όνομά του – κατόπιν ομόφωνης απόφασης που έλαβε το Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου, μετά από πρόταση του Αντιπροέδρου του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα, Πρόεδροι των Πολιτικών Ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου, σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις χώρες της ΕΕ, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ακαδημαϊκοί.

Υπογραμμίζεται πως η ονοματοδοσία της αίθουσας «Μανώλης Γλέζος» στον πρώτο όροφο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έχει φυσικά ιδιαίτερο συμβολισμό, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για ολόκληρη την Αριστερά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter