Ευρωκοινοβούλιο: Εκτός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Γεωργούλης

Ευρωκοινοβούλιο: Εκτός της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ο Αλέξης Γεωργούλης

Κατόπιν της σχετικής εισήγησης της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε εκτός τον Αλέξη Γεωργούλη.

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η απόφαση έχει άμεση ισχύ και θα έρχεται μετά τις καταγγελίες για ποινικά αδικήματα αλλά και το αίτημα των βελγικών αρχών να αρθεί η ασυλία του λόγω της ιδιότητας του ευρωβουλευτή.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης δεν θα είναι πλέον μέλος της ομάδας με άμεση ισχύ μετά από πληροφορίες που ελήφθησαν για καταγγελίες για ποινικά αδικήματα και το αίτημα των βελγικών αρχών να άρουν την ασυλία του, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μέτσολα.

Η απόφαση λήφθηκε με κοινή συμφωνία μεταξύ του Αλέξη Γεωργούλη και της Αριστεράς, σύμφωνα με την πρόταση της ελληνικής αντιπροσωπείας, και θα παραμείνει σε ισχύ εν αναμονή της επίλυσης της υπόθεσης.

Η Αριστερά παίρνει τις κατηγορίες εξαιρετικά σοβαρά και δεσμεύεται να αποτρέψει και να εξαλείψει κάθε μορφή βίας και παρενόχλησης. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων των επιζώντων της βίας λόγω φύλου. Η Αριστερά θεωρεί απαράδεκτη την αποκάλυψη των προσωπικών στοιχείων του καταγγέλλοντα στα ΜΜΕ».υ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter