Ευρωκοινοβούλιο: Για «κλάματα» η τοποθέτηση Αλεξανδρή για τις υποκλοπές – Η αντίδραση ισπανίδας ευρωβουλευτή

Ευρωκοινοβούλιο: Για «κλάματα» η τοποθέτηση Αλεξανδρή για τις υποκλοπές – Η αντίδραση ισπανίδας ευρωβουλευτή

Αλγεινές εντυπώσεις άφησαν οι τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτη Αλεξανδρή κατά την ακρόαση του στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Την ώρα που οι υποκλοπές γίνονται καθημερινά πρώτο θέμα σε κορυφαία διεθνή ΜΜΕ, απασχολούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τον εγχώριο Τύπο εδώ και βδομάδες, ο κ. Aλεξανδρής το μόνο που βρήκε να πει ενώπιον της Επιτροπής PEGA ήταν: «Γιατί το λέμε σκάνδαλο, επειδή το λέει ο Τύπος;».

Πρόκειται πραγματικά για μια θλιβερή τοποθέτηση που εκθέτει τη χώρα μας και τον πολιτικού του προϊστάμενο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την άσκηση εξουσίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ερωτηθείς σχετικά από τους ευρωβουλευτές που συμμετείχαν στην ακρόαση της επιτροπής για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο κ. Αλεξανδρής απάντησε:

«Γιατί το λέμε σκάνδαλο; Επειδή το λέει ο Τύπος; Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έχουμε πονέσει πολύ από τέτοια θέματα επί Χούντας αλλά η Ελλάδα είναι ισχυρή Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Αλεξανδρής με ύφος χιλίων καρδιναλίων λες και μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο κάποιας ΝΟΔΕ με αποτέλεσμα να αντιδράσει η ισπανίδα ευρωβουλευτής της ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Diana Riba Giner.

«Έχω σοκαριστεί λίγο. Φτάσαμε στο σημείο να αμφιβάλλουμε αν είναι σκάνδαλο. Για μένα είναι σκάνδαλο. Αγόρασε τέτοια λογισμικά η ελληνική κυβέρνηση; Χρησιμοποιήθηκαν για να παρακολουθούνται δημοσιογράφοι και ευρωβουλευτές;» τόνισε στη συνέχεια η Giner.

Σε ανάλογο ύφος απάντησε ο κ. Αλεξανδρής και όταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου τον ρώτησε στη συνέχεια γιατί ενώ έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που δεσμεύτηκε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος

Στην απάντηση του ο κ. Αλεξανδρής ανέφερε πως «οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα δεν ανήκουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης» ενώ για το θέμα με την κοινοτική οδηγία για τους πληροφοριοδότες υπογράμμισε ότι θα «εφαρμοστεί και να μην ανησυχούν», ενώ κάλεσε τον Στέλιο Κούλογλου να μην «είναι και τόσο εχθρικός».

Σύμφωνα πάντως με ανθρώπους με μακρά εμπειρία από την ΕΕ επί «γαλάζιων και πράσινων» κυβερνήσεων, ανάλογες τοποθετήσεις από έλληνες αξιωματούχους, όπως η σημερινή του κ. Αλεξανδρή το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημούν ακόμη περισσότερο τη χώρα μας η οποία έχει ήδη δεχτεί «κίτρινη» κάρτα από την Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Τη στάση των ελλήνων αξιωματούχων, μεταξύ αυτών και του κ. Αλεξανδρή σχολίασε με μια άκρως καυστική της ανάρτηση στο twitter η ευρωβουλευτής Σόφι ιν’τ Βελντ και μέλος της επιτροπής PEGA, «Το δεύτερο πάνελ της επιτροπής PEGA δυστυχώς εξελίσσεται σε κωμικό σκετς τύπου “Ο υπολογιστής-λέει-Όχι”» έγραψε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

«Κωμικό σκετς» η στάση των Ελλήνων αξιωματούχων στην Ευρωβουλή, τονίζει η Σόφι ιν’τ Βελντ, μέλος της επιτροπής PEGA

Κούλογλου από Ευρωκοινοβούλιο: Καμία εξήγηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter