Ευρωκοινοβούλιο: Η ΝΔ ψήφισε «λευκό» στην έρευνα για τα Pandora Papers – Κόντρα στη γραμμή του ΕΛΚ

Ευρωκοινοβούλιο: Η ΝΔ ψήφισε «λευκό» στην έρευνα για τα Pandora Papers – Κόντρα στη γραμμή του ΕΛΚ

Τεράστια ερωτήματα γεννά ξανά η στάση που τήρησαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατά την ψηφοφορία στο ΕΚ, αυτή τη φορά για τα Pandora Papers. Τη στιγμή που το Ευρωκοινοβούλιο συντριπτικά αλλά και οι συνάδερφοί τους στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα τάχθηκαν υπέρ της πλήρους και ενδελεχούς διερεύνησης των αποκαλύψεων, οι Έλληνες ευρωβουλευτές επέλεξαν το… «λευκό». Ωστόσο, το ψήφισμα εγκρίθηκε με 578 ψήφους υπέρ, 28 κατά και 79 λευκά.

Δείτε επίσης: Pandora Papers: Πανικός από τις νέες αποκαλύψεις για τον κρυφό πλούτο παγκοσμίων ηγετών- Ποια ηχηρά ονόματα εμπλέκονται

H νέα δημοσιογραφική έρευνα δε φαίνεται πως συγκίνησε αρκετά τη «γαλάζια» ευρωομάδα, παρά το γεγονός πως οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό, φέρνοντας στο φως 11,9 εκατομμύρια έγγραφα, τα οποία αποτυπώνουν τον μυστικό πλούτο και τις σκοτεινές συναλλαγές των πλουσίων σε 117 χώρες.  Περίπου 35 σημερινοί και πρώην ηγέτες και περισσότεροι από 300 κρατικοί επίσημοι εμφανίζονται στα αρχεία διαφόρων offshore εταιρειών, όπως αποκαλύπτουν τα Pandora Papers ενώ ανάμεσα στους ανθρώπους που έκρυψαν περιουσιακά στοιχεία σε υπεράκτιες εταιρείες συγκαταλέγονται και 283 περιπτώσεις  Ελλήνων.

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ: Ασημακοπούλου, Κυμπουρόπουλος, Κύρτσος, Μεϊμαράκης, Σπυράκη, Βόζεμπεργκ και Ζαγοράκης, όπως αποδεικνύουν τα πρακτικά της ψηφοφορίας, αντί να στηρίξουν υπερψηφίζοντας την έρευνα, επέλεξαν το… «λευκό».

Και το μεγάλο ερώτημα που γεννάται είναι το εξής: Γιατί;

 

Το θέμα αναδεικνύει τόσο η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Δημήτρης Παπαδημούλης με αναρτήσεις τους στο Twitter:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter